De 7 beste 5G-aandelen om nu te kopen

Door Belegger.nl op 14 juli 2020 11:30 | Views: 8.935

De 7 beste 5G-aandelen om nu te kopen

De introductie van 5G zal een van de grote aanjagers zijn van de techsector in de komende jaren.

De vijfde generatie draadloze netwerken zal de wereldwijde internetconnectiviteit aanzienlijk doen toenemen, waardoor veel snellere internetverbindingen met meer capaciteit en minder vertraging mogelijk worden.

Dat maakt niet alleen onze telefoons, computers en tablets sneller, maar zal ook meer geavanceerde softwaretoepassingen zoals bijvoorbeeld zelfrijdende auto’s en AI-clouddiensten ten goede komen.

Bank of America acht dit de zeven beste 5G-aandelen om te kopen, volgens USNews. Alle bedrijven staan op de kooplijst van de bank.

Lees ook: 3 tips voor beleggen in 5G-technologie

Verizon Communications

Verizon is een van de grootste telecomaanbieders in de VS. Volgens analist David Barden is Verizon van plan nog vjf keer meer 5G-masten te bouwen. En nog afgezien van de groeikansen in 5G beschikt het bedrijf over een solide klantenbestand, een sterke balans en kunnen beleggers rekenen op een aanzienlijk dividendrendement van 4,5%.

Bank of America heeft een koersdoel van 64 dollar voor het aandeel.

T-Mobile US

T-Mobile, dat sinds 1 april officieel eigenaar van is Sprint, zal 5G volgens Barden in de VS landelijk gaan aanbieden. De overname van Sprint zal bovendien leiden tot een groei van het aantal abonnees, en een mogelijke verbetering van de winstprognoses.

Bank of America heeft een koersdoel van 110 dollar voor het aandeel.

Apple

Naast netwerkaanbieders zullen ook fabrikanten van electronische apparaten zoals Apple profiteren van de introductie van 5G. Zo zal Apple naar verwachting in de tweede helft van 2020 zijn eerste 5G-iPhone lanceren, wat volgens analist Wamsi Mohan de verkoop en de winst van Apple ten goede zal komen. Mohan verwacht dat de nieuwe technologie tot een toename van 20% zal leiden in de hardware-omzet van Apple.

Bank of America heeft een koersdoel van 390 dollar per aandeel.

Nokia

Het Finse Nokia is een van 's werelds grootste leveranciers van infrastructuur voor de telecomindustrie. Analist Tal Liani verwacht mede daarom dat de productie van 5G-apparatuur de winstmarges van het bedrijf zal verbeteren. Verder zullen kostenbesparingen en minder blootstelling aan China de winstgevendheid op de korte termijn stimuleren.

Bank of America heeft een koersdoel van 4,80 dollar voor het aandeel.

Broadcom

Broadcom is een gediversifieerd halfgeleiderbedrijf dat chips produceert voor onder meer draadloze communicatie. Broadcom is ook een van de belangrijkste leveranciers van computerchips voor 5G-basisstations. Volgens analist Vivek Arya heeft het bedrijf voldoende geld in kas om zowel het dividendrendement van 4,1% als een geplande groei van 10,6% van de winst per aandeel te realiseren in 2021.

Bank of America geeft het bedrijf een koersdoel van 360 dollar per aandeel.

Analog Devices

Met een marktaandeel van ongeveer 70% is deze chipproducent volgens analist Arya een dominante speler in de markt voor vijfde generatie radiosignaaltechnologie. De komst van 5G kan leiden tot dubbelcijferige groei van de communicatie-omzet de komende jaren, aldus de analist, die het bedrijf een koersdoel van 140 dollar per aandeel geeft.

Qualcomm

Qualcomm is marktleider op het gebied van halfgeleiders, en int royalties over draadloze apparaten en infrastructuur. Dat maakt het bedrijf volgens analist Liani een van de belangrijkste spelers in de 5G-ontwikkeling. Qualcomm is goed gepositioneerd voor omzet- en winstgroei omdat het de komende jaren meer 5G-computerchips zal verkopen tegen hogere prijzen.

Bank of America geeft het bedrijf een koersdoel van 115 dollar.

Meer 5G: Dit zijn de beste aandelen

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.