'Niet beleggen is inzetten tegen centrale banken'

Door Redactie op 20 juli 2020 13:50 | Views: 12.022

'Niet beleggen is inzetten tegen centrale banken'

Als u uw geld niet aan het werk zet in de huidige markt, gaat u in tegen de gecombineerde kracht van alle wereldwijde centrale banken, een mogelijk fiscaal herstel en het feit dat het coronavirus op een dag zal verdwijnen.

Dat stelt Richard Hodges, hoofd vastrentende waarden bij Nomura Asset Management, in een interview met Citywire Selector.

Het komt nooit meer goed

Hoewel Hodges toegaf dat zijn voorspelling van februari - dat alle markten het jaar hoger zouden eindigen - voorbarig was, gedragen veel mensen zich volgens hem nu also er helemaal geen herstel meer zal zijn.

"Als u vandaag niet belegt, dan zet u in op drie dingen" zei Hodges. "Ten eerste: tegen de Fed en alle andere centrale banken die accommoderende maatregelen nemen, de rente verlagen en de markt overspoelen met liquiditeit om wanbetalingen te voorkomen en volatiliteit te verminderen.

Daarnaast zet u uw geld in tegen het succes van de fiscale maatregelen die door regeringen over de hele wereld zijn genomen om het economisch herstel te ondersteunen.

De derde en laatste weddenschap die u aangaat, is tegen de ontwikkeling van een vaccin of een medicijn dat het sterftecijfer kan verlagen, althans tot een niveau dat meer lijkt op wat we kennen van de gewone griep."

Daarom stijgen de prijzen

Volgens Hodges gaan veel discussies in de media over de vraag of de aandelenkoersen kunnen blijven stijgen.

Verruiming door centrale banken heeft tijdens de pandemie een ongekende vlucht genomen waar voorlopig geen eind aan lijkt te komen, aldus Hodges. "Ik heb verslaggevers op de televisie gezien die zich afvroegen waarom de markten stijgen. Nou, ik zal het u vertellen: ze gaan omhoog omdat u anders op drie manieren inzet tegen de gevestigde orde, die al dat geld en meer gewoon kan bijdrukken."

Lees ook de column De prijs is het bewijs van Martine Hafkamp.

Meld u aan voor de Belegger.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

9 Posts
Ron-tron system
0
Laten bijdrukken zou ik zeggen iedereen tevreden.
Niet in de val lopen van hun piramide spelletje koop maar goudaandelen dat is slim uw geld aan het werk zetten :)
Die stijgen mooi mee en als het misgaat stijgen ze nog meer.
beleggertje2020
0
Gewoon heel veel cash aanhouden en dan slechts 10% contrair beleggen aan de AEX lijkt mij het beste voor 2020 en 2021 . Zo heb ik FLOWTRADERS (vanaf ca begin 2020) en een paar puts AEX 700 DEC 2021 (zeer recent gekocht)!
beleggertje2020
0
Bovendien blijft de 1,5 meter samenleving nog vele jaren duren of nog langer. Ook al vinden ze een vaccin . Er zijn gewoon veels teveel mensen op de wereld ! Dus een ander nog intelligenter en erger virus laat niet zo lang op zich wachten ! Dat is mijn voorspelling , zekers omdat mensen zich nu eenmaal toch niet fatsoenlijk aan virus-regels kunnen houden ! Sterker nog : Ze hebben er steeds meer schijt aan met uiteindelijk alle gevolgen van dien ! Daar ken geen centrale bank meer tegenop. Wat dacht jij dan ? Dat er nog geld uitgeleend gaat worden als ze weten dat dat toch nooit meer terugkomt ! Verders door al dat bijgedruk kost een simpel rijtjes straks gewoon 1 miljoen of 3000 euro/mnd huur , zo simpel is het !
beleggertje2020
0
Ik zeg : Hoe meer men nu bijdrukt , hoe zwaarder de rekening wordt voor volgende generaties. De rijkeren in de wereld hebben uiteindelijk de macht en de invloed en die zullen dit uiteindelijk niet meer pikken !
beleggertje2020
0
quote:

Carl2-8 schreef op 20 juli 2020 15:13:

Laten bijdrukken zou ik zeggen iedereen tevreden.
Niet in de val lopen van hun piramide spelletje koop maar goudaandelen dat is slim uw geld aan het werk zetten :)
Die stijgen mooi mee en als het misgaat stijgen ze nog meer.
Klopt helemaal ! Geld wordt steeds minder en minder waard en is last but not least ook nog aan stevige belastingen onderhevig ! Er worden denk ik vieze spelletjes gespeeld . Uiteindelijk wordt zo'n euro misschien nog net geen helecoptergeld . Prijs voor een biefstukje 200gr misschien wel 50 euro ! Pfffft !

beleggertje2020
0
Voor mij is het zo nl : Hoe harder de beurs omhoog gaat hoe minder vertrouwen ik in de Euro en de Dollar krijg !
beleggertje2020
0
Bedenk mensen dat hebzucht uiteindelijk duur betaald wordt door de personen die daar al teveel last van hebben. Ben bijna 59 jr dus heb al heel wat zeer stevige downs meegemaakt op de AEX en DOW. Ze komen altijd als een dief in de nacht !
beleggertje2020
0
Denk zeker nog dat de olieprijzen wel minstens nog teruggaan naar 25 Dollar per vat . De Russen gaan dat er uiteindelijk voor doen ! Zij zijn de enigste die daar nog wat aan kunnen verdienen ! Bedrijven als FUGRO die gaan gewoon failliet binnen nu en een paar jaar , let maar op !
Ron-tron system
0
steunpakket rechtstreeks naar goudaandeelhouders en long daytraders wat een wast of money.
De gewone werkmens gaat er niets aan hebben.
9 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.