Citi: kwestie van tijd voordat goudprijs nieuw record breekt

Door Belegger.nl op 21 juli 2020 14:00 | Views: 5.037

Citi: kwestie van tijd voordat goudprijs nieuw record breekt

Het is volgens de Amerikaanse bank Citi slechts een kwestie van tijd voordat de goudprijs een nieuwe recordhoogte zal bereiken.

Analisten van Citi zien door het verruimende monetaire beleid en de lage reële rendementen verhoogde activatoewijzing en een recordinstroom in goudfondsen.

Sterke dollar

"Het is slechts een kwestie van tijd voor nieuwe hoogtepunten van de nominale goudprijs in Amerikaanse dollars worden bereikt. In alle andere valuta van de G-10 en belangrijke opkomende markten zijn al nieuwe recors gevestigd", schreven de analisten volgens Bloomberg in een prognose van de grondstoffenmarkt voor het derde kwartaal.

Goud werd maandag in Singapore verhandeld voor 1808,58 dollar per troy ounce, na zes opeenvolgende weken van winst. De prijs is nu ongeveer 6% verwijderd van het record van 1921,17 dollar dat in 2011 werd bereikt.

Citi verwacht dat de goudprijs het record in de komende zes tot negen maanden zal breken. De bank acht de kans 30% dat het edelmetaal in de komende drie tot vijf maanden al boven de magische grens van 2000 dollar zal uitkomen.

Inflatie-angst

De goudprijs is dit jaar met 19% gestegen naar de hoogste stand in negen jaar vanwege de coronapandemie, die beleggers naar veilige havens dreef.

Verder werd de prijs opgestuwd door het lossere monetaire beleid van centrale banken en grote pakketten steunmaatregelen die overheden over de hele wereld introduceerden om hun economieën overeind te houden.

Veilige havens

Dat het virus in verschillende delen van de wereld de kop blijft opsteken wijst erop dat herstel een langdurige kwestie zal zijn, en niet overal ter wereld even snel zal gaan. Edelmetalen, al sinds mensenheugenis in gebruik als toevluchtsoord in barre tijden, zullen daardoor verder in waarde stijgen.

Citi was ook bullish over de prijs van zilver en palladium. De zilverprijs schommelde maandag rond de 19,31 dollar, terwijl palladium werd verhandeld voor rond de 2023 dollar.

Zilver zou binnen zes tot twaalf maanden 25 dollar per troy ounce waard kunnen zijn. Palladium kreeg een prijsdoel mee van 2200 dollar per troy ounce voor het einde van het jaar. Citi adviseert beleggers palladium te kopen op de dips.

Lees ook: Hedgefondsen storten zich massaal op goud

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.