Profiteer van herstel met 5 waardeaandelen

Door Belegger.nl op 31 juli 2020 16:10 | Views: 18.412

Profiteer van herstel met 5 waardeaandelen

Bill McMahon, hoofd Actieve Strategieën bij financieel dienstverlener Charles Schwab, waarschuwt beleggers voor momentum-beleggingen als Tesla.

Wie zich als contraire belegger beschouwt doet er goed aan om eens grondig te kijken naar ondermaats presterende waarde- en dividendaandelen. Besef dat risico zich concentreert bij de hoogvliegers van dit jaar.

Aantrekkelijke kansen in waardeaandelen

In de coronapandemie doet waarde het fors slechter dan groeiaandelen als Tesla en de grote techbedrijven. Wat er dit jaar gebeurt, heeft de langetermijntrend versterkt en de kansen vergroot voor herstel van waarde- en dividendaandelen, meent McMahon.

Op de langere termijn profiteren beleggers van bedrijven die dividend uitkeren, al werkt dat niet op de korte termijn. McMahon noemt op de website MarketWatch vijf waardeaandelen die volgens hem aantrekkelijk zijn.

Raytheon Technologies

Defensietechnologiebedrijf Raytheon heeft dit jaar 30% ingeleverd. Het bedrijf heeft zowel stabiele defensiecontracten als klanten uit de volatielere commerciële luchtvaart. De luchtvaart viel door de coronapandemie bijna stil, maar McMahon gelooft dat het aandeel Raytheon op lange termijn zal herstellen en dat het dividend veilig is. Het rendement bedraagt 3,11%.

PPG Industries

Een verf- en coatingconcern met een dividendrendement van 1,96%. Dit jaar is 17% aan beurswaarde verdampt vanwege de economische malaise, vooral in de autoverkoop en vliegtuigproductie.

PPG heeft volgens McMahon een sterk managementteam en een goede balans. Daarom is het aandeel aantrekkelijk voor langetermijnbeleggers die kunnen wachten op economisch herstel.

Coca-Cola

In het tweede kwartaal is de omzet van de frisdrankreus met 28% gekelderd. Volgens het bedrijf is het ergste voorbij: de omzet verbeterde in mei en juni. Het management heeft het dividend hoog in het vaandel staan; het rendement is 3,38%.

Positief is het plan om afstand te doen van kleinere merken. Het aandeel is dit jaar met 11% gedaald, maar McMahon verwacht een opleving wanneer consumenten de horeca weer bezoeken en naar sportwedstrijden gaan.

Home Depot

De klusmarkt lijkt altijd goed te zitten. Als de huizenmarkt sterk is, is dat goed voor de onderneming. Bij een zwakke woningmarkt voeren mensen meer renovaties uit, en profiteert het bedrijf ook. Het is daarbij redelijk immuun voor online concurrentie.

Het aandeel is dit jaar met 24% gestegen en heeft een dividendrendement van 2,44%. McMahon verwacht dat de gunstige dynamiek op de woningmarkt zal aanhouden.

Abbott Laboratories

Dit farmaceutische bedrijf heeft het laagste dividendrendement (1,44%) van de vijf. Maar het heeft goede groei-eigenschappen, met name op basis van het Freestyle Libre-glucosemonitoringsysteem voor diabetici en Ensure voedingsproducten.

In het verleden heeft Abbott bovendien bewezen een goede hand van kiezen te hebben waar het om overnamekandidaten gaat.

Concentratie van risico in grote techbedrijven

Voor momentumbeleggers is de duizelingwekkende stijging van Tesla het bewijs dat hun strategie werkt. De steunmaatregelen van de Fed drijven de waarderingen van de grote techbedrijven ook op. De techsector binnen de S&P500 is dit jaar met 17,5% gestegen, tegen 1,4% voor de volledige S&P500. De zes grote techbedrijven hebben een weging van 24% binnen de graadmeter.

McMahon ziet vooral risico in Facebook, Alphabet en Amazon, waartegen antitrustzaken lopen. Hij is nog wel positief over Microsoft, vanwege de focus van het bedrijf op zakelijk cloudgebruik. En dat het bedrijf zich niet inlaat met online advertenties en het vermarkten van klantgegevens ziet hij als een grote plus.

Lees ook: Momentumbeleggen op zijn retour?

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.