Alternatieve beleggingen bij alle generaties in trek

Door Belegger.nl op 11 augustus 2020 14:15 | Views: 3.798

Alternatieve beleggingen bij alle generaties in trek

Het gedrag van particuliere beleggers tijdens de pandemie verschilt aanzienlijk per leeftijdsgroep. Alle beleggers zijn over het algemeen geïnteresseerd in alternatieve activa, maar ouderen kopen vooral goud, terwijl jongeren een fan zijn van cryptomunten zoals bitcoin.

Dat concludeerden analisten van JPMorgan onder leiding van Nikolaos Panigirtzoglou, zo schrijft Bloomberg Business.

Veel vraag naar goud- en bitcoinfondsen

Er was de afgelopen vijf maanden veel vraag naar goud- en bitcoin-indexfondsen, omdat zowel ouderen als jongeren het belang van alternatieve valuta inzien, aldus de analisten van JPMorgan.

De Bloomberg Dollar Spot Index is in dezelfde periode met ongeveer 1,7% gedaald, wat het debat aanwakkert over de vraag of er een langdurige periode van zwakte van de dollar aan de gang is.

Generatiekloof

De toegenomen vraag onder kleine beleggers is volgens JPMorgan te zien aan aandelen (die sinds de crash van maart met 46% zijn gestegen), de grote hoeveelheid geld die in door goud gedekte indexfondsen is gestort, en aan de recente rally's in cryptomunten.

De aanwezigheid van amateurhandelaren wordt ook gebruikt als verklaring voor de uitbundige optiemarkt en afgevlakte volatiliteit.

Millennials richting aandelen, ouderen richting obligaties

Kleine beleggers hebben het redelijk goed gedaan in vergelijking met de grote financiële instellingen.

Tijdens de coronacrisis hebben millennials de aandelenmarkt - en dan vooral de techsector - omarmd, terwijl ouderen aandelen juist van de hand deden. Die hebben hun geld in de maanden juni en juli vooral in obligatiefondsen gestopt.

Lees verder: Vanguard: 60-40 portefeuille nog steeds een goed idee

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.