'ForFarmers biedt veel value for money'

Door Belegger.nl op 16 september 2020 12:10 | Views: 2.244

'ForFarmers biedt veel value for money'

Voor spectaculaire groeicijfers hoeven we niet bij ForFarmers aan te kloppen, maar de Europese marktleider in veevoer heeft genoeg te bieden voor beleggers, als we Martin Crum van de IEX Beleggersdesk mogen geloven.

Onlangs maakt de veevoederproducent de strategie voor de komende vijf jaar bekend.

“De doelstellingen zijn helder, beleggers weten wel waar ze aan toe zijn de komende jaren”, schrijft de analist in een update. “Echte veranderingen worden niet aangekondigd, of het moet zijn dat het management overweegt om expansie deels buiten Europa te zoeken.”

Nieuwe landen

“Op dit moment is ForFarmers actief in vijf landen: Nederland, België, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Polen. Dat moeten er op termijn zeven worden, waarbij gezocht wordt naar nieuwe landen waar groei kan worden gerealiseerd. En dan is de kans groot dat er buiten Europa zal moeten worden gezocht.” 

Volgens Crum vallen Azië en de VS echter af, dus hij is benieuwd op welke twee landen gedoeld wordt. “Overigens is een verdere versterking van de posities in de markten waar ForFarmers al actief is, ook onderdeel van de strategie.”

Steeds lastiger ‘boeren’

Dat de doelstellingen goed haalbaar en zelfs aan de weinig ambitieuze kant zijn, begrijpt de analist. “Veel Europese markten zijn inderdaad volgroeid, waarbij geldt dat de regelgeving steeds strikter wordt en het boeren steeds lastiger wordt gemaakt, zeker in Nederland en Duitsland, om nog te kunnen 'boeren'.

Beleggers die op zoek zijn naar sterk groeiende bedrijven, hebben bij ForFarmers niet zo gek veel te zoeken, stelt Crum. “Daar is de markt voor veevoer nu eenmaal niet naar.” 

Solide balans en royaal dividend

“Daarentegen is ForFarmers wel Europees marktleider, en beschikt het over een solide balans, een efficiënte bedrijfsvoering en hanteert het een royaal dividendbeleid.”

De analist vindt ForFarmers - los van inkoopfouten of een uitbraak van een dierenziekte - een mooi defensief value-aandeel. “Dit past in iedere goed gespreide aandelenportefeuille.”

Zie ook: 22 aandelen die immuun zijn voor een tweede golf 

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.