UBS: Goud naar 2100 dollar

Door Belegger.nl op 21 september 2020 09:30 | Views: 8.208

UBS: Goud naar 2100 dollar

Goud staat dit jaar op een winst van maar liefst 30%. Maar volgens de Zwitserse bank UBS zal de prijs van het edelmetaal, dat door veel beleggers wordt gezien als een veilige haven in roerige tijden, vanwege de grote onzekerheden in de wereld ook volgend jaar blijven stijgen.

"We zijn erg optimistisch over goud", zei Yeoh Choo Guan, expert Aziatische markten bij UBS, tegen CNBC. "Wij denken dat de prijzen omhoog zullen gaan. En wat interessant is: we denken dat de prijs langer hoger zal blijven dan we eerst hadden voorzien."

UBS heeft zijn prognose voor de goudprijs voor volgend jaar verhoogd van 1850 dollar naar 2100 per troy ounce. Goud werd op vrijdag verhandeld voor rond de 1953 dollar, een stijging van ruwweg 29% dit jaar.

Aantrekkelijke manier om te spreiden

Beleggers zoeken volgens Yeoh hun toevlucht in goud vanwege de negatieve rentestand en grote onzekerheden op het wereldtoneel, zoals de aanstaande Amerikaanse presidentsverkiezingen.

De goudprijs was tijdens de recente uitverkoop op de aandelenmarkten zeer veerkrachtig, aldus Yeoh. En daar komt bij dat goud een zeer aantrekkelijke diversifier is voor de portefeuille, met name voor beleggers die zich hebben gestort op bijvoorbeeld obligaties of vastgoedbeleggingsfondsen, aldus Yeoh.

Zuidoost-Aziatische beurzen

Yeoh is ook bullish wat betreft de aandelenmarkten in Zuidoost-Azië.

Hoewel de aandelenkoersen in de regio eerder dit jaar harde klappen kregen toen buitenlandse fondsen zich terugtrokken uit verschillende markten, wees Yeoh erop dat de Aziatische beurzen veel sneller zijn hersteld dan verwacht. Dat kwam volgens haar vooral door de vraag van particuliere beleggers en binnenlandse fondsen.

Steeds rijker

Huishoudens in Zuidoost-Azië worden steeds rijker, wat onder meer blijkt uit de vraag naar lokale vermogensbeheerders. Deze ontwikkeling zal de beurzen in de regio verder opstuwen, zo verwacht Yeoh.

"Deze beurs, of de kapitaalmarkt in het algemeen, zal veerkrachtig en zeer sterk blijven - niet alleen op de korte termijn, maar ook op de middellange termijn", besloot Yeoh.

Lees ook: Tips voor beleggen in goud

Reacties

2 Posts
papacoco
0
De inkt is nog niet opgedroogd of de goudprijs daalt ver onder een 'verworven' bodemkoers van 1920 naar minder dan 1900 dollar. 't Heeft vele kleinere beleggers pijn gedaan dit weekend.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.