Tijd voor Europese aandelen om te schitteren? 7 tips

Door Belegger.nl op 24 september 2020 08:20 | Views: 14.932

Tijd voor Europese aandelen om te schitteren? 7 tips

Nu de stimuleringsmaatregelen van de centrale banken in de komende kwartalen waarschijnlijk zullen afnemen, vragen veel beleggers zich af: waar valt nog geld te verdienen?

Bill Gross, mede-oprichter van vermogensbeheerder Pimco, noemde onlangs tabak, de banken en Europese aandelen als marktsectoren die de recente rally hebben gemist en daarom aantrekkelijk zijn voor langetermijnbeleggers.

US News zette zeven interessante Europese aandelen op een rij. Het baseerde zich daarbij op onderzoek van CFRA.

ASML

Het Nederlandse ASML, marktleider op het gebied van machines die worden gebruikt in het productieproces van halfgeleiders, staat dit jaar op een winst van ongeveer 22%.

Volgens analist Jun Zhang Tan van CFRA  zit er nog meer in het vat voor beleggers, vooral vanwege solide vraag en groei-aanjagers zoals 5G telecommunicatietechnologie. ASML krijgt van CFRA een koersdoel van 435 dollar.

SAP

Het aandeel van het Duitse SAP, een toonaangevende producent van bedrijfssoftware, is dit jaar 16% in koers gestegen. Ondanks de coronacrisis verwacht CFRA een winstgroei van 87% per aandeel dit jaar. Het bedrijf krijgt van de investment researchers een koersdoel van 176 dollar.

AstraZeneca

Deze Britse farmareus is een van de koplopers in de race voor een vaccin tegen het coronavirus. Hoewel het zijn klinische proeven, die zich in de laatste fase bevinden, onlangs stop moest zetten vanwege ernstige ziekte van een proefpersoon, is het project inmiddels herstart in het Verenigd Koninkrijk.

Wan Nurhayati, analist bij CFRA, waarschuwt beleggers voor al te hoge winstverwachtingen mocht het vaccin een succes zijn, omdat het bedrijf prioriteit geeft aan betaalbare distributie. CFRA heeft een koersdoel van 61 dollar voor het aandeel.

Sanofi

Sanofi is een wereldwijd opererend farmaceutisch bedrijf dat gevestigd is in Frankrijk. Analist Nurhayati is optimistisch over het middel Dupixent tegen allergische aandoeningen als eczeem en astma, dat wellicht in staat zal zijn de afnemende inkomsten uit de diabetesmiddelen van het bedrijf te compenseren.

Het koersdoel van CFRA is 56 dollar.

Total SE

Dit Franse oliebedrijf is een van de grootste energiebedrijven ter wereld. Hoewel de olie-industrie hard geraakt is door de coronacrisis, is de sector volgens analist Jia Man Neoh aantrekkelijk voor waardebeleggers.

Total heeft een robuuste pijplijn van startende projecten, een gezonde balans en een lange geschiedenis van stabiele groei. CFRA heeft een koersdoel van 43 dollar voor het aandeel.

ABB

Dit Zwitserse technologiebedrijf is gespecialiseerd in elektriciteitsnetwerken, robotica en industriële automatisering. Volgens analist Varun Venkatraman is ABB na de verkoop van zijn dochter Power Grids aan Hitachi goed gepositioneerd om de marges te verbeteren en omzetgroei te realiseren op de lange termijn.

CFRA heeft een koersdoel van 28 dollar voor het aandeel.

Vodafone Group

Deze Britse telecommunicatiegigant heeft bijna een half miljard klanten in meer dan 30 landen. Analist Adrian Ng zegt dat het gediversifieerde bedrijfsprofiel groei zal genereren voor de lange termijn. Dankzij kostenbesparingen heeft Vodafone bovendien zijn marges gedurende vijf opeenvolgende jaren weten uit te breiden.

Evenals zijn Amerikaanse rivalen biedt Vodafone beleggers een aanzienlijk dividend van 7,5%. CFRA voorspelt een groei van de winst per aandeel van 25% in 2021, gevolg door een stijging van 42% in 2022. CFRA heeft een koersdoel van 16 dollar.

Lees ook: 5 redenen om in Europese aandelen te beleggen

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.