'ArcelorMittal in de lift'

Door Belegger.nl op 24 september 2020 13:00 | Views: 10.282

'ArcelorMittal in de lift'

Nu een aantal wereldeconomieën aan het heropenen zijn en de Chinese economie aantrekt, zal de vraag naar staal weer toenemen. Dat is positief voor de staalprijs, en voor de koersen van grote staalproducenten als ArcelorMittal.

ArcelorMittal, dat hard geraakt was door de coronacrisis, heeft de koers sinds het dieptepunt van maart bijna zien verdubbelen. Ondanks deze sterke stijging is het aandeel nog steeds ondergewaardeerd, zo schrijven analisten van het Amerikaanse Trefis op de website van Forbes.

Forse omzetdaling

De wereldwijde lockdownmaatregelen hebben zoals bekend geleid tot een sterke vermindering van de industriële en economische activiteit. De staalprijs - die al een neergaande trend liet zien vanwege de aanhoudende handelsoorlog tussen de VS en China - zakte verder weg toen de vraag van onder meer de bouwsector en autofabrikanten verminderde.

Tijdens het tweede kwartaal van 2020 meldde ArcelorMittal een omzetdaling van maar liefst 43%, en een verlies van 50 dollarcent per aandeel. Het staalconcern boekte een verlies van 44 dollarcent per aandeel tijdens dezelfde periode vorig jaar.

Opleving

Nu veel landen hun lockdowns hebben opgeheven en een aantal wereldeconomieën zijn heropend, zal de vraag naar staal zal naar verwachting op de korte termijn stijgen. De VS bijvoorbeeld gebruikt momenteel 65% van zijn totale capaciteit aan ruw staal.

Dat is beduidend lager dan in dezelfde periode vorig jaar, toen er 77% gebruikt werd, maar een flinke verbetering ten opzichte van de 51% van begin mei. Volgens Trefis wijst dat op tekenen van een opleving van de activiteit in de staalsector.

Koers

Het aandeel ArcelorMittal zou op korte termijn een opwaartse trend kunnen laten zien volgens Trefis, dat een koersdoel van 15 dollar per aandeel heeft. Dat betekent een upside van 24% ten opzichte van het huidige niveau van 12,10 dollar aan de NYSE.

Lees ook: 3 interessante grondstofaandelen

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.