'Tesla nog altijd een buy'

Door Belegger.nl op 25 september 2020 10:30 | Views: 5.186

'Tesla nog altijd een buy'

Tesla zakte deze week fors in nadat de producent van elektrische voertuigen beleggers teleurstelde met zijn ‘Battery Day’. Beleggers hadden reikhalzend uitgekeken naar dit jaarlijks evenement over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van batterijtechnologie.

Maar de markt was niet onder de indruk toen Tesla baas Elon Musk volgens De Tijd liet weten dat het nog wel drie jaar kon duren voordat zijn innovaties vruchten zouden afwerpen.  

De koers ligt nu ongeveer 24% onder het hoogterecord van 498,32 dollar van 31 augustus. Let wel, Tesla is dit jaar met maar liefst 357% gestegen. 

'Opwaartse trend nog intact'

Toch is er volgens Ari Wald, een technisch analist van Oppenheimer, weinig aan de hand.

“De opwaartse trend van het aandeel is naar onze mening intact,” zei Wald tegen Marketwatch, verwijzend naar het 50-dagen voortschrijdend gemiddelde ('50-DMA'), een technische indicator die gebruikt wordt om korte- en middellange trends op te sporen. 

Het 50-dagen voortschrijdend gemiddelde van het aandeel-Tesla staat momenteel op ongeveer 362,56 dollar, volgens FactSet. De indicator is sinds 7 mei elke dag gestegen, hoewel het tempo van de dagelijkse toename deze week is vertraagd. 

Wald verwacht dat de 50-DMA indicator het aandeel zal blijven ondersteunen. Hij wijst daarnaast op een andere technische rating van 'MO quintile=1', die wijst op een opwaarste trend, die moet worden gekocht op de dips. Tesla staat op de kooplijst van Oppenheimer. 

Kijk uit onder de 330,21 dollar

Echter, een slot onder de 330,21 dollar zou een bevestiging kunnen zijn van een zogeheten bearish “dubbel-top” technisch omkeerpatroon. In gewoon Nederlands: een neerwaartse tendens. 

Maar als het aandeel boven een stijgende 50-DMA blijft, evenals het vorige slotdieptepunt, zijn de vooruitzichten nog steeds bullish.

Lees verder: 'Tesla gevaarlijkste aandeel op Wall Street'

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.