Wells Fargo: te riskant om nu vers geld in de markt te stoppen

Door Belegger.nl op 29 september 2020 14:40 | Views: 3.396

Wells Fargo: te riskant om nu vers geld in de markt te stoppen

Het is momenteel te riskant om nieuw geld in aandelen te steken, stelt Christopher Harvey op CNBC.

Volgens hem is er te veel kans op een nieuwe correctie. De volatiliteit kan met 50% toenemen, waarschuwt de beleggingsstrateeg van Wells Fargo.

De cocktail van verkiezingen en corona

Harvey maakt zich zorgen om twee mogelijke scenario's: een betwiste verkiezingsuitslag in de VS en een opleving van de coronapandemie.

De markt heeft de neiging impulsief te reageren op de coronapandemie. Volgens Harvey zorgt alleen corona al voor een neerwaartse druk van 2% tot 4% op de koersen. Al lijkt het aantal besmettingen momenteel af te vlakken, het kan nog alle kanten op.

De beleggingsstrateeg houdt zijn geld op zak tot er meer duidelijk is over de verkiezingen. Hopelijk geeft het eerste debat van vannacht al de doorslag. Levert dat geen duidelijke winnaar op, dan kan ook de verkiezingsuitslag weleens omstreden worden. In dat geval ziet Harvey een neerwaarts potentieel van 10%.

Covid beta in 2021

Ondanks al die bedreigingen, blijft Harvey zeer optimistisch over 2021. Ongeacht de verkiezingsuitslag is hij op lange termijn ‘bullish’ over de aandelenmarkten. Dat is hij omdat hij erop rekent dat er een oplossing voor Covid-19 op de markt komt. Dan zoekt hij blootstelling aan aandelen, met name industriële fondsen, die profiteren van een coronavrije wereld.

Hij noemt dit ‘Covid beta’: aandelen die het goed gaan doen als corona onder controle komt. Een geleidelijke verbetering van de situatie, die al zo lang nijpend is, zal al enorme opluchting veroorzaken. Vooralsnog voorspelt Harvey een 6% lagere slotstand van de S&P500 aan het einde van het jaar. De piek van dit jaar ligt al achter ons, zei hij tegen CNBC.

Lees ook: China herstelt van coronacrisis

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.