De kleine belegger is zo gek nog niet

Door Belegger.nl op 7 oktober 2020 08:45 | Views: 7.386

De kleine belegger is zo gek nog niet

De Robinhood-belegger - die gebruik maakt van de populaire trading-app die geen commissie rekent - heeft een slechte reputatie in de media. Maar dat is niet helemaal terecht.

Uit onderzoek van Ivo Welch, professor in de economie aan UCLA, blijkt dat de Robinhood-belegger op een aantal punten afwijkt van het sterotype dat van hem of haar weergegeven wordt, meldt Yahoo! Finance.

'Niet de opportunisten'

Het voornaamste: het zijn niet de opportunisten die de media ervan maken; de gebruikers van de app zijn dezelfde soort mensen die altijd al kleine beleggers waren. Ze vertonen ook deels vergelijkbaar gedrag: ze verhandelen vooral aandelen die recent hard omhoog of omlaag zijn gegaan.

Ook andere zaken die de financiële media er graag uitlichten zijn waar: er is flink belegd in het bijna failliete Herz, en in hippe zaken als cannabisaandelen en riskante tech.

Een ander beeld

Anderzijds zijn de meeste Robinhood-beleggers veel verstandiger dan waar ze doorgaans voor worden aangezien, blijkt uit het onderzoek van Welch. Ze bleven rustig zitten of kochten aandelen van bedrijven die ze kennen tijdens de dips van afgelopen voorjaar, en zijn daar rijkelijk voor beloond - meer dan de grote beleggingsfondsen, die een conservatiever beleid hebben gevoerd.

De doorsnee Robinhood-belegger is geenszins zo agressief als waar vaak vanuit is gegaan, is niet de blinde gokker waar doorgewinterde handelaren misbruik van kunnen maken, en heeft een heel aardig rendement geboekt. De kleine belegger is zo gek nog niet.

Lees ook: 'Overmoedige nieuwe beleggers afgestraft'

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.