'Aandelensplitsing maakt Amazon extra aantrekkelijk'

Door Redactie op 9 oktober 2020 08:10 | Views: 12.084

'Aandelensplitsing maakt Amazon extra aantrekkelijk'

Techaandelen kregen in september een correctie voor de kiezen, maar dat heeft juist de interesse in de sector nieuw leven ingeblazen. Amazon is niet bepaald goedkoop, maar koerst momenteel zo’n 12% onder de jaarpiek.

Daarnaast lijkt Amazon de volgende kandidaat te zijn voor een aandelensplitsing, waarin Tesla en Apple de e-commercegigant al voor gingen. Dit alles maakt het aandeel extra aantrekkelijk, schrijft Investorplace.

Duwtje in de rug

Tesla en Apple kozen onlangs voor een aandelensplitsing, wat de koersen van de bedrijven een impuls gaf. Als de optimisten gelijk hebben, dan kan een splitsing voor Amazon de gehoopte duw in de rug betekenen.

Een aandelensplitsing zal ook de aandacht trekken van de Dow Jones. Het lijkt verbazingwekkend dat een van de machtigste bedrijven ter wereld niet in deze fameuze index is opgenomen, maar dat komt omdat de Dow Jones prijsgewogen is. Een bedrijf als Amazon zou de index te veel domineren. Tenzij... er een aandelensplitsing doorgevoerd wordt.

Amazon overtreft steeds weer verwachtingen

Maar ook de recente cijfers van de webwinkelgigant trekken de aandacht. Het bedrijf overtreft elk kwartaal de verwachtingen: de omzet zit in de lift, net als de vrije kasstroom. Daarnaast blijft Amazon Web Services nieuwe klanten toevoegen.

Bovendien heeft Amazon toestemming gekregen voor een drone-bezorgsysteem. Bezorging per drone kan een game-changer worden en zal een belangrijke bijdrage leveren aan de winst van Amazon. Drones helpen namelijk om de personeelskosten aanzienlijk te drukken. 

Enige smetje is dat Walmart onlangs met een concurrent voor Amazon Prime op de markt kwam. De tijd zal leren of het een plek weet te veroveren op de door Amazon gedomineerde markt.

'Iedereen die voor de voeten loopt, wordt opgeslokt'

Duidelijk is wel dat Amazon revolutionair is. Het bedrijf innoveert en blijft vooroplopen. Het is zo groot, dat het iedereen die voor de voeten loopt opslokt. De recente correctie van de koers maakt het aandeel alleen maar interessanter voor beleggers.

Lees meer: 3 aandelen om nooit meer te verkopen

Meld u aan voor de Belegger.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.