'Focus op middellange termijn, niet op de verkiezingen'

Door Belegger.nl op 12 oktober 2020 11:45 | Views: 3.055

'Focus op middellange termijn, niet op de verkiezingen'

Trump lijkt het nieuws te bepalen, en anders corona wel. Patrik Schowitz (JPMorgan AM) raadt beleggers aan zich niet af te laten leiden door de kortetermijnruis. De focus moet op de middellange termijn liggen.

Want als we kijken naar over 6 maanden, dan spelen cyclische factoren een veel belangrijker rol dan de onrust rond de Amerikaanse verkiezingen.

Een handelaar met een horizon van minimaal twee tot drie maanden zal een grotere risicobereidheid hebben. Schowitz pleit ervoor overwogen te zijn in risicovolle assets, ondanks de kortetermijnrisico’s.

Op CNBC geeft de multi-assetstrateeg van JPMorgan wel toe het risico in de eigen portefeuille wat afgebouwd te hebben, maar zonder fundamenteel van richting te veranderen.

Zie ook: 'Beleg nu alsof corona al achter de rug is'

Nieuwe cyclus, nieuwe kansen

Volgens Schowitz ligt de recessie achter ons en zitten we in de volgende cyclus. De algemene trend is opwaarts. De ruis verhindert echter om een duidelijke positie in te nemen - bijvoorbeeld cyclisch, defensief, waarde of groei.

De strateeg van JPMorgan nuanceert het afblazen van de onderhandelingen over een steunpakket in de VS. Als er maar uiterlijk begin volgend jaar nieuwe stimulering is geregeld, komt de Amerikaanse economie hier wel doorheen.

Het lijkt erop dat zowel Trump als Biden openstaan voor meer stimulering. Iedereen wil dat er een nieuwe ronde komt. Ze willen alleen hun eigen naamkaartje eraan verbinden.

Lees ook de column van Martine Hafkamp: Let op wat echt belangrijk is

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.