'Beleg nu alsof corona al achter de rug is'

Door Belegger.nl op 12 oktober 2020 09:30 | Views: 16.045

'Beleg nu alsof corona al achter de rug is'

Het wordt tijd om over te stappen van grote technologiefondsen als Apple, Facebook en Amazon naar sectoren die het goed doen als het coronavirus is verslagen.

Dat zegt Thomas Hayes, de voorzitter van hedgefonds Great Hill Capital, tegen MarketWatch.

Volgens Hayes moeten beleggers snel zijn, want de rotatie richting meer cyclische bedrijfstakken is al in volle gang. "Het herstel na de crisis zal worden aangevoerd door conjunctuurgevoelige sectoren zoals de industrie, grondstoffen, transport, energie en banken."

Woningmarkt

Hayes wijst verder op het belang van millennials. Dat zijn er in Nederland meer dan 3 miljoen - in de VS ongeveer 85 miljoen - en ze zijn allemaal op zoek naar woonruimte. Dat zal volgens Hays grote gevolgen hebben voor de bouwbedrijven.

Zijn favoriete aandelen zijn dan ook bedrijven die profiteren van de woningbouw. Daarnaast heeft hij de laatste paar maanden veel bankaandelen gekocht, met als uitschieter Wells Fargo, dat samen met Bank of America Merrill Lynch, Citibank en JP Morgan behoort tot de top vier banken van de Verenigde Staten.

'Geld is op zoek naar rendement'

Overstappen op cash is voor Hayes in ieder geval geen optie. Hij zegt dat er nu al 4,4 biljoen dollar werkloos langs de zijlijn wacht. Er komt een moment dat dit geld op zoek gaat naar rendement.

Lees ook: Dit staat ons de komende vijf jaar te wachten

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.