'Bitcoin naar een miljoen dollar'

Door Belegger.nl op 19 oktober 2020 09:25 | Views: 16.936

'Bitcoin naar een miljoen dollar'

Bitcoin is dit jaar 60% gestegen, maar volgens een voormalige hedgefondsmanager van Goldman Sachs is het feest nog lang niet afgelopen. Volgens hem zou de virtuele munt binnen vijf jaar wel eens een miljoen dollar waard kunnen zijn.

Bitcoin wordt momenteel verhandeld voor 11.341 dollar. 

"Van wat ik weet van alle instellingen en alle mensen die ik spreek, komt er een enorme hoeveelheid geld op bitcoin af", zei Raoul Pal, die nu topman is van Global Macro Investor, in een interview met Stansberry Research gepubliceerd door Marketwatch. Volgens Pal staat ‘s werelds grootste elektronische munt op ieders radarscherm en werken er veel slimme mensen aan.

Wanbetalingen en faillissementen als steun in de rug

Pal verwacht dat het economisch herstel van de coronapandemie langer zal duren dan verwacht, en dat de wereldeconomie zal overgaan op een periode met veel wanbetalingen en faillissementen. Deze ontwikkeling zal volgens Pal een steun in de rug zijn voor de koers van bitcoin.

"Er komen nog meer problemen aan in Europa, de VS en elders", voorspelde Pal. “En bedrijven hebben niet genoeg cashflow, ze sluiten bij bosjes... Het enige antwoord is meer steun van de centrale banken, dus dat is waarom ik meer en meer bitcoin ben gaan kopen."

Lees meer: Miljardair koopt bitcoin als bescherming tegen inflatie

Pal heeft zijn portefeuille, die eerder gelijk was verdeeld over cash, goud en aandelen, inmiddels voor de helft gevuld met bitcoin. Hij denkt erover om al zijn goud te verkopen en om te zetten naar de virtuele munt.  

Pal is niet de enige fan 

J.C. Parets van het All Star Charts-blog liet een technische analyse los op bitcoin en kwam tot de conclusie dat die beleggers geen windeieren zal leggen. 

Dit is de grafiek van Parets (klik op de afbeelding voor een grotere weergave):


"Als dit een van die testen was die je op de lagere school deed, waar ze je vragen wat de volgende stap is in dit patroon, dan zou je zeggen Breakout en dan Uptrend, of niet?" schreef Parets in een blogbericht. 

"De munt heeft niet veel gedaan sinds het uitbreken boven de 10.000 dollar. Maar als we daarboven zijn, is dit een lange weg denk ik", aldus Parets, die net als Pal van mening is dat de virtuele munt een game-changer kan zijn.

Zie ook: De 7 meest koopwaardige cryptomunten van 2020

Reacties

6 Posts
Kor11
0
Waarom niet. De afgelopen 10 jaar van 1 cent naar 1 miljoen cent. Bij een fractie van deze stijging is tie er al.
Simcle93
0
Bitcoin tracker one EUR (SE0007525332). Kan aangekocht worden op Degiro. Alternatief rechtstreeks aankopen via Coinbase.
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.