'Prachtige resultaten Philips'

Door Belegger.nl op 19 oktober 2020 12:20 | Views: 1.765

'Prachtige resultaten Philips'

Philips heeft een bijzonder goed derde kwartaal achter de rug. ‘Vooral bij de Connected Care-tak zijn de winstmarges behoorlijk opgelopen waardoor Philips een prachtige nettowinst laat zien’, schrijft Nico Inberg van de IEX Beleggersdesk in een update. 

Connected Care presteerde dus erg sterk. “Dit is een gevolg van de verkoop van ventilatoren en aanverwante artikelen aan ziekenhuizen in verband met de coronacrisis”, legt Inberg uit.  “Maar ook de Personal Health-divisie is na een flinke dip weer op niveau.”

Toch ook last van corona 

Toch heeft ook Philips last van coronaperikelen. “Bij de tak waar de ziekenhuisapparatuur onder valt is het nog wat minder. Dit komt doordat vanwege alle aandacht voor corona de andere afdelingen in ziekenhuizen minder geld uitgaven.”

Het gezondheidstechnologiebedrijf loopt dus als het ware op drie snelheden, schrijft de analist. “D&T heeft wat last van minder bestellingen en uitleveringen in deze coronatijd, Connected Care is waar de klappers vallen met de verkoop van de beademingsapparatuur en Personal Health, dat last had van winkelsluitingen, is weer helemaal terug.”

Mooie inhaalslag, vertrouwen terug

Hij verwacht dat het toch nog een redelijk jaar wordt voor Philips, na de schrik van het eerste kwartaal. “Na negen maanden is de omzet nagenoeg even hoog als vorig jaar. Ze durven het daarom aan om de doelen voor de komende vijf jaar wat een te scherpen: er wordt gerekend op een groei van 5 á 6% per jaar.”

Volgens Inberg duidt dat op vertrouwen. “Mooi is dat Personal Health goed is hersteld en dat een verkoop van de huishoudelijke apparaten-tak weer dichterbij komt. Dat geld kan mooi geïnvesteerd worden in nieuwe groei. Al met al een mooie inhaalslag voor Philips.”

Zie ook: Philips profiteert van vraag naar medische apparatuur tegen corona

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.