De 7 beste biotechaandelen om nu in te beleggen

Door Belegger.nl op 27 oktober 2020 13:55 | Views: 28.221

De 7 beste biotechaandelen om nu in te beleggen

De wereld wacht met smart op de komst van een succesvol vaccin tegen het coronavirus. Biotechnologische bedrijven spelen een grote rol in de vaccinrace die momenteel aan de gang is. Maar aan investeren in biotechnologie zijn grote risico’s verbonden, en het is voor veel beleggers niet makkelijk om bedrijven te vinden met het juiste risicoprofiel.

US News zette de zeven beste biotechaandelen op een rij.

Gilead Sciences

In tegenstelling tot veel andere bedrijven in de sector, biedt deze biotechreus beleggers blootstelling aan diverse behandelingen voor een breed scala van aandoeningen, van reumatoïde artritis tot HIV en kanker en Covid-19, de ziekte die wordt veroorzaakt door het coronavirus.

Gilead, een partner van het Belgisch-Nederlandse Galapagos, produceert naast zijn immens winstgevende geneesmiddel voor hepatitis C, evens het antivirale middel remdesivir, dat Covid-19 afremt. Hoewel Gilead in het tweede kwartaal een omzetdaling liet zien van 10%, is dit een bedrijf met een mooie toekomst.

Novavax

Dit biotechbedrijf is dankzij zijn kandidaat-vaccin NVX-CoV2373, dat zich momenteel in de laatste fase bevindt van klinische proeven in het Verenigd Koninkrijk, een van de koplopers in de race om een coronavaccin te vinden.

Maar Novavax heeft nog meer ijzers in het vuur: het is tevens de maker van NanoFlu, een griepvaccin dat wacht op versnelde goedkeuring van de FDA in Amerika. Hoewel een coronavaccin op de korte termijn een fikse beloning zou moeten opleveren, heeft NanoFlu de potentie om op de lange termijn een nog grotere katalysator te kunnen zijn voor groei.

Regeneron Pharmaceuticals

Regeneron is winstgevend op de korte termijn met zijn geneesmiddelen die al op de markt zijn, terwijl het een robuuste pijplijn heeft van geneesmiddelen voor groei op de lange termijn.

Regeneron realiseerde in het tweede kwartaal een omzetstijging van 24%, mede vanwege Eylea, een middel tegen oogziektes, en Dupixent, een middel tegen astma en eczeem. Terwijl veel beleggers zich concentreren op de hype rond REGN-COV2, een antilichaamcocktail tegen Covid-19, heeft het bedrijf hoge verwachtingen van zijn kankermedicijn Libtayo.

ImmunoGen

Hoewel ImmunoGen een nettoverlies boekte van 24,3 miljoen dollar in het tweede kwartaal, mocht dat de meeste beleggers niet deren. Dat komt omdat het bedrijf bezig is met de ontwikkeling van twee behandelingen tegen kanker: Mirvetuximab soravtansine en Avastin.

Mirvetuximab liet zulke goede resultaten zien in een recente studie van het bedrijf, dat het wellicht versnelde goedkeuring zijn kunnen krijgen om op de markt te worden gebracht.

Verder verlopen de fase 2-proeven van Avastin ook voorspoedig. Hoewel de volgende fase van de studies waarschijnlijk pas volgend jaar zullen beginnen, zijn investeerders begrijpelijkerwijs optimistisch over de toekomst van ImmunoGen.

Crispr Therapeutics

Een van de meest innovatieve behandelingstechnieken ter wereld is genbewerking, en de meest geavanceerde vorm van genbewerking maakt vandaag de dag gebruik van CRISPR-technologie. CRISPR staat voor geclusterde regelmatige korte palindromische herhalingen. Het maakt extreem nauwkeurige gentechnologie mogelijk, waarvan veel wetenschappers denken dat het de sleutel is tot het genezen van veel  genetische aandoeningen.

Crispr Therapeutics werd in 2013 opgericht door Emmanuelle Charpentier, een van de mede-ontdekkers van de CRISPR technologie en mede-winnaar van de Nobelprijs voor de Scheikunde dit jaar.

Het bedrijf werkt aan een groot aantal veelbelovende klinische proeven die ziekten zoals kanker, sikkelcelziekte en transfusie-afhankelijke bèta-thalassemie aanpakken. Elk van deze studies zou wel eens de sleutel kunnen zijn tot het ontsluiten van ongelooflijke winsten voor aandeelhouders.

Vertex Pharmaceuticals

Vertex Pharmaceuticals is marktleider in de behandeling tegen  taaislijmziekte, wat het bedrijf een stabiel inkomen geeft en de vrijheid om te investeren in andere experimentele behandelingen met onder meer Crispr Therapeutics.

Maar Vertex is eerder deze maand gestopt met fase 2 proeven met het veelbelovende nieuwe eiwit-deficiëntie medicijn VX-814 tegen een zeldzame leverziekt vanwege de bijwerkingen bij de proefpersonen. De koers is sindsdien met 20% gedaald. Deze dip biedt beleggers volgens US News echter een uitstekende gelegenheid om een bedrijf met sterke langetermijnperspectieven te kopen met korting.

Global Blood Therapeutics

Global Blood Therapeutics heeft één doel: het genezen van sikkelcelziekte, een vorm van erfelijke bloedarmoede. Het bedrijf lanceerde dit jaar zijn eerste sikkelcelziektemedicijn, genaamd Oxbryta. Tijdens het eerste volledige kwartaal na de lancering genereerde het medicijn 14,1 miljoen dollar aan omzet, en 31,5 miljoen dollar in het kwartaal daarna.

Het lanceren van een nieuw medicijn middenin een pandemie die mensen ervan weerhoudt naar de dokter te gaan is niet makkelijk, maar toch viel de schade volgens Global Blood mee vanwege een “verhoogd gebruik van virtuele afspraken en telegeneeskunde door professionals in de gezondheidszorg.” Het bedrijf verwacht dat het aantal patiënten dat Oxbryta gebruikt alleen maar zal blijven groeien.

Lees ook: Hoe te beleggen in de farmaceutische sector

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.