10 regels die Warren Buffett miljardair maakten

Door Belegger.nl op 4 november 2020 08:10 | Views: 20.895

10 regels die Warren Buffett miljardair maakten

Wie wil er niet zo rijk en succesvol zijn als Warren Buffett? Hoewel de Amerikaanse superbelegger een rijkdom heeft vergaard van tientallen miljarden dollars, leidt hij een redelijk simpel leven.

Zijn strategieën voor slim investeren en het vergaren van rijkdom zijn ook niet al te ingewikkeld en houden zelfs in deze moeilijke tijden stand.

Dat klinkt makkelijk, maar dat is het niet. De aanpak van Buffett vereist namelijk een ijzeren discipline, engelengeduld en een vlijmscherpe intuïtie.

Yahoo! Finance zette de tien regels op een rij die Buffett hebben geholpen om succes te vinden en te behouden.

1. Het begint bij goede communicatie

Om een goede leider te zijn, moet u volgens Buffett beschikken over goede communicatieve vaardigheden.

“Zonder goede communicatieve vaardigheden kun je mensen niet overtuigen om je te volgen, ook al kun jij over de top van de berg kijken en zij niet,” zei Buffett ooit tegen een MBA student van Stanford University. 

2. Kijk naar de toekomst en vergeet het verleden

Buffett verklaarde in de jaren vijftig van de vorige eeuw ooit dat de belegger van vandaag niet profiteert van de groei van gisteren. Dit geldt vandaag de dag nog steeds. 

Volgens Buffett is het volgen van trends uit het verleden veel minder belangrijk dan het ontdekken van nieuwe kansen. Als u besluit om te investeren in een bedrijf, richt u dan op wat er in de toekomst gebeurt, niet op de geschiedenis van het bedrijf.

Zie ook: 12 wijsheden van Buffetts rechterhand Charlie Munger

3. Beleg innovatief in plaats van volgzaam

Het moge inmiddels duidelijk zijn: Buffett is niet bepaald een kuddedier. 

“Om een succesvolle belegger te zijn moet je jezelf scheiden van de angsten en hebzucht van de mensen om je heen, hoewel het bijna onmogelijk is,” zei Buffett ooit eens.

Tegelijkertijd moet u openstaan voor goed advies. Financieel planningsadvies - dat vandaag de dag betaalbaar en online beschikbaar is - kunnen u helpen om uw droompensioen te bereiken.

4. Leef zuinig

Voor een miljardair leidt Buffett een behoorlijk sober leven.

Hij woont nog steeds in het huis dat hij in 1958 voor 31,500 dollar kocht in Omaha, Nebraska, haalt elke dag zijn ontbijt van McDonald's en rijdt in een bescheiden oude auto.

5. Wees altijd bereid om nieuwe dingen te leren

Buffett zegt graag dat kennis zich ophoopt, net als rente op de bank. Zo begint hij elke dag met het lezen van een krant, terwijl hij ook elke dag boeken leest over verschillende onderwerpen.

Degenen die vermijden om nieuwe dingen te leren, lopen het risico op achter te raken. U bent nooit te oud om nieuwe dingen te leren.

6. Wees niet bang om verlies te nemen

Zelfs Buffett verkoopt wel eens aandelen als het moet.

Ondanks zijn succes heeft ook ‘s werelds meest succesvolle belegger in het verleden op een aantal miskleunen gewed. Het geheim van succesvol beleggen op de lange termijn is dat u moet weten wanneer u ergens uit moet stappen.

Buffett leerde deze les ooit toen hij als jongeman op paardenraces gokte. Hij probeerde zijn verliezen goed te maken door zijn weddenschappen te verhogen, en hij verloor meer geld.

Als een aandeel een miskoop blijkt te zijn, wees niet bang om het van de hand te doen om uw verliezen te beperken. 

7. Denk op de lange termijn

'Buy & hold' is een veel voorkomende, langetermijnbeleggingsstrategie.  Zoals hij graag tegen zijn Berkshire Hathaway aandeelhouders zegt; "Onze favoriete houdperiode is voor altijd."

Buffett raakt niet in paniek als een aandeel af en toe een keer daalt, want dat biedt een mooie mogelijkheid om meer aandelen met korting te kopen.

8. Beleg nooit met geleend geld

Beleg altijd met uw eigen geld. 

“Het is krankzinnig om te riskeren wat je hebt en nodig hebt voor iets wat je niet echt nodig hebt,” zei Buffett ooit tegen CNBC.

Sommige investeringen vereisen planning op de lange termijn en het vasthouden van de groei, wat moeilijker is als u belegt met geleend geld en dus een schuld hebt.

Tegenwoordig hebt u niet veel geld nodig om te beleggen. Er zijn apps die beleggers in staat stellen te investeren met slechts een dollar, zonder dat u daarvoor commissie moet betalen. 

Lees ook: Met dividend verdubbelt Buffett zijn geld

9. Dividend is de sleutel voor groei op de lange termijn

Warren Buffett is dol op aandelen die dividend uitkeren. Zijn bedrijf, Berkshire Hathaway, int jaarlijks honderden miljoenen dollars van Coca-Cola in de vorm van dividenden.

Dividenden komen veelal van betrouwbare bedrijven die hun doelstellingen consequent halen of overtreffen. Hun aandelen zullen u misschien niet snel veel geld opleveren, maar hun dividenden stellen u in staat om uw investering op de automatische piloot te zetten.

Bedrijven als Caterpillar, AT&T, Verizon en de investeringsfirma BlackRock Capital betalen allemaal een hoog dividend. 

10. Onthoud: alles is mogelijk

Buffett mag zijn muren graag behangen met oude voorpagina's van kranten met schreeuwende krantenkoppen over beurscrashes in het verleden.

Ze herinneren hem eraan dat u zowel in het leven als op de beurs voorbereid moet zijn op elk scenario. Als u dit in gedachten houdt, dan gaat u voorzichtig te werk en maakt u goed geïnformeerde beslissingen over uw investeringen.

U vermijdt het aangaan van schulden die u niet aankunt, u leidt een sober in plaats van overvloedig leven en u bent in staat om marktschommelingen te weerstaan - net als Warren Buffett.

Lees ook: De beleggingsregels van Warren Buffett

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.