7 topaandelen om te kopen in volatiele tijden

Door Belegger.nl op 16 november 2020 09:25 | Views: 24.462

7 topaandelen om te kopen in volatiele tijden

Wat zijn de beste aandelen om te kopen in deze hoogst onzekere en roerige tijden?Investorplace selecteerde zeven zogeheten Blue Chips die niet alleen stabiele rendementen opleveren, maar ook tegen een stootje kunnen.

Let wel: deze groep aandelen is vooral geschikt om aan te houden voor de lange termijn.

McDonald’s
Dividendrendement: 2,4%

Fastfoodketen McDonald's is een van de meest betrouwbare Blue Chip-aandelen vanwege het unieke vermogen om goed te presteren in barre tijden. Zo was McDonald’s tijdens de crisis van 2008 een van de weinige bedrijven die zijn dividend verhoogde.

In de coronacrisis kon McDonald’s zijn klanten blijven bedienen middels de drive through-zaken en online bestellen. McDonald's boekte in het laatste kwartaal een omzetstijging van 4,6%. Analisten verwachten nog betere resultaten in 2021.

AbbVie
Dividendrendement: 5,5%

Deze biofarmaceut is mede dankzij zijn bestseller Humira tegen reumatische artritis en de recente overname van Botox-maker Allergan een mooie aanvulling voor elke aandelenportefeuille. Het kondigde onlangs een dividendverhoging aan van 10% voor 2021.

Het aandeel is volgens sommige marktanalisten op dit moment ondergewaardeerd, dus doe er uw voordeel mee.

Apple
Dividendrendement: 0,7%

Met een stabiel dividendrendement en een innovatief bedrijfsmodel is Apple een logische keus voor veel langetermijnbeleggers.

Omdat mensen meer tijd thuis doorbrengen vanwege de pandemie heeft het bedrijf Apple One gecreërd: diensten als de Cloud, Apple Music en Apple TV gebundeld in één pakket. Verder zijn de verwachtingen voor de verkopen van de nieuwe iPhone 12 met 5G hooggespannen.

Shopify
Dividendrendement: niet van toepassing

Deze Canadese onderneming biedt ecommerce-oplossingen voor kleine en middelgrote bedrijven. Vanwege de wereldwijde lockdownmaatregelen is het aantal gebruikers van het platform dit jaar gestaag gegroeid.

Online winkelen zal naar schatting tegen 2024 zo’n 6.000 miljard dollar waard zijn, en Shopify zal daar ongetijfeld een grote rol in spelen.

Home Depot
Dividendrendement: 2,2%

Deze Amerikaanse doe-het-zelfketen heeft tijdens de pandemie goede zaken gedaan: het bedrijf meldde in het tweede kwartaal een omzetstijging van 23% ten opzichte van het voorgaande jaar.

Bovendien heeft het zijn online aanbod flink uitgebouwd. Een van de beste Blue Chip-aandelen die u kunt kopen, volgens Investorplace.

Alibaba
Dividendrendement: niet van toepasssing

Alibaba is marktleider e-commerce in China, waar 1,4 miljard mensen wonen - het groeipotentieel van dit bedrijf is dus bijna grenzeloos. Het platform van Alibaba wordt gebruikt door 755 miljoen mensen: meer dan de hele bevolking van de Europese Unie, en meer dan twee keer zoveel als er mensen in de VS wonen.

Alibaba is niet alleen goed in online shopping. De clouddienstentak groeide dit jaar met maar liefst 59%. Een online retailer met substantieel groeipotentieel. Wel even de reguleringsneigingen van de Chinese regering in de gaten houden.

Facebook
Dividendrendement: niet van toepassing

Met meer dan 2,7 miljard gebruikers en een marktkapitalisatie van meer dan 830 miljard dollar is Facebook een van de beste Blue Chips op de markt. Naast het Facebook-platform heeft het bedrijf succesvolle dochterondernemingen als WhatsApp en Instagram.

Facebook meldde in het meest recente kwartaal een toename van de advertentie-inkomsten omdat meer winkels overgingen op online verkopen. Hoewel dhet aandeel Facebook niet goedkoop is en het bedrijf geen dividend uitkeert, is het vanwege de consistente groei nog steeds de moeite waard.

Lees ook: 9 Amerikaanse dividendaristocraten

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.