'Olieprijs volgend jaar omhoog'

Door Belegger.nl op 16 november 2020 14:40 | Views: 8.861

'Olieprijs volgend jaar omhoog'

Volgens grondstoffenhandelaar Larry Williams is er maar één ding belangrijk in de grondstoffensector: vraag en aanbod. De rest is ruis en kunt ut beter negeren, aldus Williams, een oude rot in het vak die meerdere boeken over de grondstoffenmarkt heeft geschreven.

Om een langetermijnvisie te ontwikkelen voor de prijs van olie en goud, zullen beleggers volgens Williams eerst de fundamentals in deze markten moeten bestuderen.

Dat is volgens Barron’s niet gemakkelijk; beleggers in grondstoffen als goud en olie zijn dit jaar gebombardeerd met een constante stroom nieuws dat de markten in beweging zette, van de handelsovereenkomst tussen de VS en China tot de pandemie en de Amerikaanse presidentsverkiezingen.

'Markt staart zich blind op nieuws'

Veel handelaren schrokken zich een hoedje toen tijdens de lockdowns in april de Amerikaanse olieprijzen voor het eerst in de geschiedenis onder de nul doken. In augustus stegen de goudprijzen naar een nieuw hoogterecord.

De negatieve olieprijzen waren volgens Williams een goed voorbeeld van een markt die zich blindstaart op het nieuws en de onderliggende fundamenten negeert.

'Vooruitzichten olie genuanceerder dan men denkt'

De vooruitzichten voor olie zijn genuanceerder dan velen denken. Hoewel een verschuiving naar schone energie de vraag naar olie op termijn zal doen dalen, is het volgens Williams duidelijk dat we de komende jaren nog niet van benzine af zijn. "We zullen nog steeds olie nodig hebben", zei hij.

Williams verwacht tussen nu en ongeveer 21 december wat volatiliteit in de olieprijs, gevolgd door een 'mooie beweging naar boven' eind december. De olieprijs zou dan medio januari weer wat kunnen dalen, alvorens opnieuw een opwaartse beweging te maken in februari.

Goud en nieuw

Williams zoekt naar omstandigheden die in het verleden hebben geleid tot rally's en dalingen. Dat de goudprijs stijgt tijdens recessies noemt hij daarom een mythe: goud daalde in maart gewoon mee met de aandelenmarkt.

Williams verwacht een rally in het edelmetaal rond het einde van het jaar, net als in voorgaande verkiezingsjaren.

Lees ook: Morgan Stanley selecteert 6 energie-aandelen

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.