BAM: Cadeautje van de markt

Door Nico Bakker op 26 november 2020 08:00 | Views: 4.937

BAM: Cadeautje van de markt

Het kan wel eens gebeuren dat een koers, om wat voor reden dan ook, een relatief forse stijging laat zien in een kort tijdsbestek. De stieren op hol, gedreven door euforie en positieve vooruitzichten. Charttechnisch is dit veelal een cadeautje van de markt. En een cadeautje moet je uitpakken. Dit is thans het geval bij BAM.

Ik zal duiden waarom het nu interessant is om winsten te verzilveren en op lagere niveaus weer aankopen te doen. 

Positieve overgang

De weekgrafiek geeft duidelijk aan dat per saldo de beren de overhand hebben. Het koersverloop verdient geen schoonheidsprijs wat betreft trendmatigheid, turbulentie en grilligheid ontsieren de chart wat dat betreft. Maar we zien toch duidelijk de koers zigzaggen van linksboven naar rechtsonder, een makkelijke check om de richting van de trend te bepalen, niet waar?

Na een dieptepunt op 1,00 volgde een dapper herstel, in een rap tempo werd de dalende SMA op 1,73 opgezocht. Deze week lukt het zelfs om de gemiddelde lijn opwaarts te passeren om als zodanig een positieve overgangsfase te bewerkstelligen. Maar de uitbraak is te fel. 

Eerst een pullback

U ziet aan de weekcandle hoe explosief de uitbraak is, relatief gezien een te grote stap voorwaarts. Op de dagkaart (niet afgebeeld) is reeds een afkoeling gestart, gevoed door de RSI en de oranje MRI candles. Op de weekkaart zien we dit terug als een lange spriet op de body die reikt tot circa 2,20, gelijk aan recente bodems.

De beren reageren op de forse stierenstoot, een verwachte reactie die de koers kan terugzetten naar niveaus rond 1,74. Daar bodemen zal de trendomkeer valideren. Dan kunnen de bulls echt een vuist maken. Op moment van schrijven is de afdaling al aardig ingezet. 

Coaching

Goed, de rappe rit naar circa 2,20 is te fel, daar moet je als actieve belegger van profiteren door rebound- en breakoutwinsten te verzilveren - dank je wel markt - om vervolgens af te wachten wat de beren gaan doen.

Na een succesvolle pullback, teneinde het overdreven sentiment boven in het veld weg te poetsen, zijn er weer nieuwe koopkansen. Dat is charttechnisch gezien een gewenste strategie voor trendvolgende beleggers.  

Heeft u tussentijds vragen over de koersvorming van dit fonds? Via Twitter @TheDailyTurbo informeren wij u graag en houden u verder op de hoogte. 

 

Te bestellen op https://www.nicoprbakker.nl/scheurkalender/

Nico Bakker (nicoprbakker.nl) Nico P.R. Bakker (1957) is directeur/eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas SA. Hij houdt zich bezig met research, training en coaching op het gebied van technische analyse ten behoeve van actieve beleggers. Diverse publicaties verschijnen regelmatig van zijn hand op bekende websites in binnen- en buitenland. Ook spreekt hij op seminars en congressen en verzorgt hij TA workshops.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.