Met deze 4 techaandelen valt nog geld te verdienen

Door Belegger.nl op 30 november 2020 09:25 | Views: 21.768

Met deze 4 techaandelen valt nog geld te verdienen

De techsector is afgelopen weken vanwege de komst van drie mogelijke vaccins tegen het coronavirus uit de gratie geraakt. De koersen van bekende techgiganten als Apple en Microsoft, die flink van de pandemie hebben geprofiteerd toen miljarden mensen thuis moesten werken en leren, stonden deze week onder druk.

Dat kwam doordat veel beleggers hun techaandelen omgeruilden voor effecten in cyclische bedrijven, die het goed doen tijdens economisch herstel.

Alibaba: het Amazon van China

Toch zijn er volgens CNBC nog genoeg kansen om winst te maken in de technologiesector. Michael Binger bijvoorbeeld, president van Gradient Investments, zet zijn geld op op Alibaba, 'het Amazon van China'.

"Ze blijven marktaandeel winnen. Net als in de VS is er in China een overgang gaande naar online winkelen", zei Binger tegen CNBC. De koers van Alibaba is dit jaar met 30% gestegen.

Cisco Systems

Verder heeft Binger hoge verwachtingen van het Amerikaanse Cisco Systems, een leverancier van netwerkapparatuur. "Cisco heeft net een goed kwartaal achter de rug", zei Binger over het computernetwerkbedrijf uit Silicon Valley. "Dat is een ander verhaal dan het vorige kwartaal, toen ze hun doelstellingen misten en hun winstprognose naar beneden moesten bijstellen."

Aandelen Cisco zijn bovendien goedkoper dan de rest van de techsector. Cisco wordt momenteel tegen 13 keer de verwachte winst verhandeld, waar bijvoorbeeld het XLK tech-indexfonds noteer tegen 26 keer.

Volgens Matt Maley, de leidende marktstrateeg van Miller Tabak, zijn met name institutionele beleggers niet langer bereid om grof geld te betalen voor de grote techgiganten als Apple, Amazon of Microsoft. "Omdat het vaccin eraan komt, is de thuisblijfsector minder in trek", zei Maley tegen CNBC.

Micron Technology en Seagate Technology

Maley tipt chippers als Micron Technology, dat recent een nieuw all time high neerzette en op een koerswinst staat van 18% dit jaar. "Het raakt een beetje overbought, maar zou het goed moeten blijven doen", volgens Maley.

Een andere favoriet van Maley is het Amerikaanse data-opslagbedrijf Seagate Technology, dat op een klein koersverlies staat dit jaar. "Seagate is een aandeel dat een tijdje ondermaats presteerde, terwijl de grote technamen het beter deden", zei Maley. In tegenstelling to Micron heeft Seagate nog geen nieuw hoogterecord bereikt, en er is volgens Maley veel ruimte voor een verdere stijging van de koers.

"Het is prima om een beetje te roteren uit tech maar je wilt ook wat rotatie hebben binnen de sector", aldus Maley. "Tech is niet dood. Je moet het kind ook niet met het badwater weggooien."

Lees ook: Hoe nu verder met techaandelen?

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.