Ras-stier Jeffrey Saut: S&P 500 nog dit jaar 10% omhoog

Door Belegger.nl op 1 december 2020 15:20 | Views: 3.570

Ras-stier Jeffrey Saut: S&P 500 nog dit jaar 10% omhoog

Sterke detailhandelverkopen in aanloop naar de feestdagen zouden de Amerikaanse S&P 500 index met nog eens 10% kunnen doen stijgen voor het einde van het jaar. 

Dat voorspelt althans Jeffrey Saut, marktstrateeg en commissaris bij beleggingsadviseur Capital Wealth Planning, en volgens CNBC een van de grootste stieren op Wall Street.

De Amerikaanse beursindex kan het jaar volgens Saut afsluiten op een stand van rond de 4.000 punten. Dat is een stijging met 10% ten opzichte van nu, en komt neer op maar liefst 83% koerswinst sinds de coronacrash van maart.

Angstig langs de zijlijn

"Bedrijven zullen meer winst maken dan de meeste mensen denken", zei hij tegen CNBC. "En op de lange termijn gaat het vooral om de bedrijfswinsten." Saut wijst erop dat over het afgelopen kwartaal de meeste rapportages beter waren dan voorzien door analisten. Verder verwacht hij weinig verandering in het huidige rentebeleid van de Amerikaanse centrale bank.

Hoewel de S&P en de Dow Jones beide op recordhoogte staan, ziet Saut dat mensen er vreemd op reageren. "De meeste particuliere beleggers zijn doodsbang en zitten op veel te veel cash. Zelfs een aantal professionele investeerders heeft niet genoeg belegd", aldus Saut, die zijn eigen marktanalysefirma runt.

Pullback

De expert vergelijkt de huidige rally van de S&P 500 met de tijd op de beurzen tussen 1949 en 1966, en met name met de periode van 1982 tot 2000, waar ook de crash van 1987 in viel. Volgens hem was de coronacrash een vergelijkbare pullback.

In 1995 dachten veel beleggers ook dat de markt geen puf meer had, maar de S&P 500 bleef stijgen. Dat leidde volgens Saut uiteindelijk tot de beste periode van vijf jaar in de geschiedenis van de index. Hij denkt dat dat nu weer kan gebeuren, omdat er weinig gevaren dreigen.

Blauwe lucht

"Het grootste risico voor de markt is een geopolitieke gebeurtenis zoals bijvoorbeeld een nucleair incident met Noord-Korea. Tweede op mijn lijst zou een beleidsfout in Washington zijn", zei Saut, die al meer dan vijf decennia actief is op Wall Street. "Maar ik zie geen van beide gebeuren."

Opvallende afwezige op de risicolijst van Saut: de coronapandemie. "Het belangrijkste in een seculaire stierenmarkt is om je aandelenposities niet op te geven", zei hij. "We hebben nog minstens vier jaar te gaan, en niemand gelooft het."

Lees ook: 5 redenen waarom de Dow kan stijgen tot 40.000 punten

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.