Kooplijst 2021: Martin Crum

Door Redactie op 22 december 2020 08:30 | Views: 53.771

Kooplijst 2021: Martin Crum

Het Kooplijstjesseizoen is van start gegaan! Gisteren trapte Cees Smit af, vandaag vragen we Martin Crum, analist van de IEX Beleggersdesk, naar 3 aandelen die volgens hem kansrijk zijn in 2021.

Volgens hem is het volgend jaar nog niet afgelopen met de volatiliteit. "De financiële markten hebben een bewogen jaar achter de rug. De virusuitbraak heeft de boel aardig op zijn kop gezet, maar dankzij adequaat ingrijpen van de centrale banken hebben de beurzen de malaise verrassend goed doorstaan." 

"Ook in 2021 zal Covid-19 een rol van betekenis blijven spelen. Grote delen van Europa krijgen opnieuw met lockdowns te maken en dat heeft vooral voor ‘oude economie’-aandelen negatieve gevolgen."

Energietransitie 

"Het virus wordt door de beleidsmakers onmiskenbaar gebruikt om de energietransitie te versnellen. En dat geldt ook voor zaken als duurzaamheid: beleggers doen er goed aan hier rekening mee te houden bij hun beleggingen."

"Bedrijven die niet, of onvoldoende, meegaan in deze trend, zullen daar op termijn hard op worden afgerekend. ESG, Environmental, Social & Governance, zal een nadrukkelijke en blijvende stempel drukken op en moet meegewogen worden in de analyses."

1. Unilever 

"Voedings- en verzorgingsgigant Unilever weet hoe de hazen lopen, heeft ambitieuze plannen om de uitstoot van CO2 bij de productie drastisch terug te brengen de komende jaren en zelfs tot nul in 2039. En, heel slim, het concern zal zijn ambitieuze plannen voorleggen aan de aandeelhouders en ter stemming laten brengen.

De kwaliteiten van Unilever zijn verder bekend: de multinational heeft wereldwijd sterke marktposities opgebouwd, profiteert van de vraag van consumenten naar (extra) hygiëne, heeft een solide balans met een hoge vrije kasstroom en keert een gezond dividend uit.

Dit aandeel mag in geen enkele goed gespreide, langere termijn portefeuille ontbreken."

2. Euronext 

"Pan-Europese beursuitbater Euronext is een schoolvoorbeeld van een strak geleid concern met een heldere groeistrategie en een sterke focus op de cashflow. Daar waar er binnen AF-KLM geregeld sprake is van spanningen tussen het Franse deel en het Nederlandse deel, gaat de aaneenrijging van een groeiend aantal Europese beurzen bij Euronext juist heel soepel. 

De jongste acquisitie, de inlijving van de Borsa Italia, betreft een miljardendeal. Euronext steekt zich tijdelijk diep in de schulden, maar die aankoop zal zich naar verwachting relatief snel terugverdienen. 

Het aandeel heeft tijdelijk met wat koersdruk te kampen vanwege een claimemissie ter gedeeltelijke financiering van de Borsa Italia, maar kent na afronding 15 á 20% opwaarts koerspotentieel."

3. Flow Traders

"Als laatste stockpick nog een financial: Flow Traders. Het aandeel heeft het de afgelopen maanden niet goed gedaan qua koersontwikkeling. Dat heeft vermoedelijk deels te maken met een wat teleurstellende winst in de VS en een lagere volatiliteit op de financiële markten. 

Flow Traders presteert het best als de koersen een flinke volatiliteit vertonen. Het valt uiteraard nooit te voorspellen, maar gezien de rare tijden waarin wij leven, ligt een oplopende volatiliteit wel sterk voor de hand. Een investering in Flow Traders geldt vooral als ‘hedge’ tegen onrust. 

Het aandeel is schappelijk gewaardeerd en keert volgens onze taxaties de komende jaren een aantrekkelijk hoog dividend uit van 5,5 à 6%. Ook Flow Traders geldt als een aandeel wat niet mag ontbreken in een degelijke aandelenportefeuille met een wat langere termijn horizon."

Disclaimer: Crum heeft geen posities in bovenvermelde fondsen op het moment van publiceren.

Lees ook: Kooplijst 2021: Cees Smit

Reacties

13 Posts
bobdes
0
In alle maar dan ook alle kooplijsten zie ik NOOIT maar dan ook nooit Lotus Bakeries !! Begrijpe wie kan .
bobdes
0
Niet begrijpen ?? Een beetje wiskunde : 31/12/2019 : 2590 eu ; 22/12/2020 : 3630 eu ...... = + 40 % (veertig !! )
bobdes
0
Niet begrijpen ?? Een beetje wiskunde : 31/12/19. 2590 eu ; 22/12/20 3630 eu ......... = + 40 % (veertig ! )
bobdes
0
quote:

zakbal schreef op 23 december 2020 14:52:

Wow, goed verhaal
. Dus besluit (tip) : kopen - buy - acheter ; voor de lange termijn ! Vandaag weeral + 10 .
jeroen12
0
Jammer, maar niemand kan de toekomst voorspelen. Er kunnen wel bepaalde trends zijn maar die kunnen bij het minste voorval totaal omslaan. Eigenlijk zijn die voorspellingen flauwe kul. Beleggen is geen wetenschap.
jeroen12
0
bobdes
1
Ten eerste : voorspellen is met 2 L'n ! En ten tweede : ik geef cijfers uit het verleden en die zijn niet mis ! + 40% op een jaar !! En de uitdrukking "flauwe kul " komt van iemand die zelf deze aandelen niet heeft (jaloers? )
Maros1974
0
Bobdes aub........ Ga niet anderen corrigeren wanneer u zelf niet volledig helder kunt communiceren. Waar komt dit vandaan? Iedereen kan ineens een aandeel noemen welke enorm is gestegen in de afgelopen maanden, maar wat is nu de onderbouwing van uw opmerking? Waarom zouden analisten Lotus Bakeries moeten benoemen? Reclame maken voor een aandeel is leuk, maar wie weet bereik je er nog mensen mee wanneer je je verhaal kunt onderbouwen behoudens met alleen een koersstijging.
Tonydwi
0
quote:

bobdes schreef op 23 december 2020 18:20:

[...]. Dus besluit (tip) : kopen - buy - acheter ; voor de lange termijn ! Vandaag weeral + 10 .
Lotus doet het al meer dan 15 jaar beter dan de BEL20 -8% 2020 Lotus +42% 2020.
13 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront