Kooplijst 2021: Janneke Willemse

Door Redactie op 25 december 2020 09:00 | Views: 64.040

Kooplijst 2021: Janneke Willemse

Waar zouden de Kooplijsten zijn zonder Janneke Willemse? Regelmatig staat ze in de bovenste regionen, hoewel haar keuze voor Galapagos haar dit jaar parten speelt. Vandaag onthult ze haar drie favoriete aandelen voor 2021.

Galapagos staat dit jaar dan ook niet op haar lijstje. Maar de andere twee zijn namen waar ze ook vorig jaar op inzette. Wat de drie tips gemeen hebben, is dat het allemaal langetermijn-picks zijn: niet alleen voor 2021, maar ook zeker voor daarna.

Walt Disney 

The Walt Disney Company is een van de grootste mediaconglomeraten ter wereld. Onlangs vond de Investor Day van het bedrijf plaats.

Willemse: “Daaruit bleek dat de doelen die ze hadden gesteld al  veel eerder zijn gehaald dan verwacht. Streamingdienst Disney+ is net vorig jaar gelanceerd en binnen 24 uur lag het aantal abonnees al op 10 miljoen. De eigen verwachting was dat ze in 2024 zouden uitkomen op 60 tot 90 miljoen inschrijvingen, maar deze maand staat de teller al op 86 miljoen. De verwachtingen voor 2024 zijn nu flink opgetrokken, naar een bandbreedte tussen de 230 en 260 miljoen abonnees.”

“Wat Disney nu enorm in de kaart speelt is dat we allemaal moeten thuisblijven. Daar profiteert een Netflix bijvoorbeeld ook van, maar ten opzichte van Netflix heeft Disney een belangrijk voordeel. Op het moment dat ergens in de loop van volgend jaar de lockdowns minder streng of opgeheven zullen worden, gaan mensen weer naar de bioscoop of naar de themaparken, en zal ook de verkoop van merchandise weer aantrekken.”

“Ook heeft het bedrijf aangekondigd maar liefst 100 nieuwe titels te gaan produceren. ‘Mandalorian’ van het Star Wars-universum is al een hit, en ook de Marvel-series en-films zullen behoorlijk aan de omzet gaan bijdragen. Disney heeft Netflix nog lang niet ingehaald, maar timmert wel behoorlijk aan de weg. Door in zoveel nieuwe titels te gaan investeren zullen de verliezen in 2021 gaan oplopen, maar daarna gaan ze echt de vruchten plukken. Disney moet je dan ook echt zien als een langetermijn-pick.”

ASML

Dan ASML, het paradepaardje van eigen bodem. “Dit aandeel heeft het afgelopen jaar ontzettend goed gedaan. ASML heeft een enorme voorsprong op de concurrentie en dus een zeer sterke marktpositie. Het ziet er naar uit dat hun EUV-technologie ook in geheugenchips toegepast gaat worden. De orders van TSMC voor komend jaar liggen al klaar.” 

“Bovendien wordt ook alweer hard gewerkt aan een opvolger van de EUV-techniek. De vooruitzichten blijven dus goed, zowel voor wat de omzet als de winst betreft. Dit is een mooi voorbeeld van een bedrijf dat degelijkheid combineert met sterke groei. Ik heb het zelf al jaren in portefeuille en het blijft een van mijn favorieten.”

Volkswagen

Nieuw op de lijst is Volkswagen. "De autofabrikant is vanwege het dieselschandaal dat een aantal jaar geleden aan het licht kwam, keihard afgestraft op de beurs, en terecht. Sindsdien is heel duidelijk ingezet op elektrificatie van het wagenpark. Onlangs zijn de plannen van CEO Herbert Diess, om de komende 5 jaar 73 miljard euro te investeren in de elektrificatie van het hele gamma, goedgekeurd."

In Europa staat Volkswagen wat betreft verkoopcijfers van elektrische auto's bovenaan. En bedenk bijvoorbeeld dat in Nederland vanaf 2030 uitsluitend nog elektrisch aangedreven auto's verkocht mogen worden. Dat is al relatief snel. Ik heb het idee dat dankzij het dieselschandaal de bezem even flink door het bedrijf is gegaan en dat dat nu heel voordelig uitpakt. De ramen zijn opengezet en de zeem is er doorheen gehaald. Het degelijke Volkswagen komt weer terug."

Lees ook: Kooplijst 2021: Cees Smit

Lees ook: Kooplijst 2021: Martin Crum

Lees ook: Kooplijst 2021: Martijn Meijer

Lees ook: Kooplijst 2021: Martine Hafkamp

Meld u aan voor de Belegger.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.