7 farmaceuten met wilde plannen voor 2021

Door Belegger.nl op 18 januari 2021 09:10 | Views: 15.452

7 farmaceuten met wilde plannen voor 2021

Net als vorig jaar staat de farmaceutische sector ook in 2021 dankzij de komst van de vaccins tegen het coronavirus weer in de schijnwerpers.

Investorplace selecteert zeven farmaceutische aandelen die we in de gaten moeten houden. 

Pfizer

Deze Amerikaanse farmareus is met een marktwaarde van 204 miljard dollar een van de grootste bedrijven in de VS. Pfizer is bovendien een van de grote winnaars in de race om een vaccin te ontwikkelen tegen het coronavirus.

De komende maanden zullen honderden miljoenen mensen over de hele wereld gevaccineerd worden met het vaccin van Pfizer. Analisten voorspellen voor 2021 een omzetgroei van 9,2% en een toename van de winst van 7,7%. Bovendien biedt het bedrijf beleggers een royaal dividendrendement van 4,2%.

Moderna

Samen met Pfizer is Moderna de grote winnaar van de vaccin-race. Geen wonder dat het aandeel het goed heeft gedaan. Hoewel de koers in het afgelopen jaar met honderden procenten steeg ten opzichte van het niveau van voor de coronacrisis, is die recentelijk met 26% ingezakt.

Dat lijkt volgens Investorplace een tikkeltje overdreven, helemaal gezien het feit dat Moderna onlangs zijn prognoses verhoogde. Het bedrijf verwacht dit jaar maar liefst een miljard vaccin doses te produceren.  

Johnson & Johnson

Deze reus met een marktwaarde van maar liefst 417 miljard dollar bereikte onlangs een nieuw hoogterecord. Beleggers lijken het volste vertrouwen te hebben in J&J. Immers, als de coronacrisis J&J amper deerde, wat dan wel?

Met zijn consumentensegment, farmaceutische tak (het bedrijf werkt ook aan een Covid-19-vaccin) en een afdeling medische hulpmiddelen kunnen investeerders ook voor de lange termijn rekenen op groei.

Bristol-Myers Squibb

Deze biofarmaceut is een goed geleid bedrijf met een lange staat van dienst. De relatief 'goedkope' overname van Celgene voor 74 miljard dollar zal het bedrijf dit jaar veel goed doen. Analisten voorspellen voor 2021 een omzetgroei van 9% en een winstgroei van ongeveer 17%. Met een koers-winstverhouding van slechts 8,2 is het aandeel relatief goedkoop.

Een dubbelcijferige winstgroei, een lage waardering en een mooi dividendrendement van 3%, wat wilt u nog meer? 

Lees ook: Deze dividendtopper is momenteel zeer koopwaardig (Premium)

AbbVie

Dit farmaceutische bedrijf, met een marktwaarde van 199 miljard dollar, biedt beleggers een royaal dividendrendement van 4,7%. Het aandeel is sinds oktober met maar liefst 40% gestegen na de publicatie van mooie kwartaalcijfers.

Toch zit er een addertje onder het gras. AbbVie heeft na de overname van Allergan voor 63 miljard dollar namelijk een grote schuldenlast. Wel zal AbbVie door de acquisitie in staat zijn om op de lange termijn waarde voor aandeelhouders te creëren. Analisten verwachten dit jaar een omzet- en winstgroei van respectievelijk 18% en 16%.

Zolang AbbVie zijn vrije kasstroom kan blijven gebruiken om schulden af te lossen, zal het een winnaar zijn op de lange termijn.

Jazz Pharmaceuticals

Hoewel dit bedrijf een kleine marktkapitalisatie heeft van iets minder dan 9 miljard dollar en geen dividend uitkeert, staat het toch op deze lijst.

Jazz Pharmaceuticals is vanwege zijn kleine omvang namelijk een mogelijke overnamekandidaat voor een grotere speler in de toekomst. Analisten verwachten een omzetgroei van 8,7% in 2021 en een winstgroei van 33,8%. 

Elanco Animal Health

De overname van Bayer Animal Health, de grootste ooit in de veterinaire sector, heeft bijgedragen aan het creëren van een sterk portfolio en het vergroten van het bereik voor Elanco.

Dit diergeneeskundige bedrijf verkoopt zijn producten nu in 90 landen en heeft meer dan 200 merken op zijn naam staan. Analisten verwachten dit jaar een omzetgroei van 43% tot 4,56 miljard dollar, en een winstgroei van maar liefst 100% tot 89 cent per aandeel. 

Lees ook: De 7 beste farmaceutische aandelen voor de toekomst

Reacties

3 Posts
georgeramaut
0
Jullie vergeten Acacia Pharma , twee goedgekeurde medicijnen die straks
Op de markt in de VS komen . Niet gekende parel van een aandeel .
Rencent Koersdoel van jeffries Van 7,5€ nu te koop voor kleine 3€ . Stijging komt eraan mensen
Realy
0
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.