'Stevig herstel in tweede jaarhelft'

Door Belegger.nl op 25 januari 2021 16:45 | Views: 11.279

'Stevig herstel in tweede jaarhelft'

Waar in de eerste helft van 2021 nog vooral de focus ligt op de uitrol van vaccins, zal in de tweede jaarhelft stevig herstel optreden. Dat zei Vincent Juvyns, Global Market Strategist bij JPMorgan Asset Management, tijdens de outlookpresentatie.

"Deze lockdown is minder acuut dan de eerste", zei Juvyns. "We verwachten dat de ontwikkelde economieën tot in het tweede kwartaal geremd zullen blijven, maar de tweede helft van 2021 zal er gunstiger uitzien. We zullen dan een sterke opleving van de economische activiteit zien, met een groei boven potentieel, tot wel 9% voor China."

Glas halfvol

Volgens de expert is het wel zaak dat fiscaal beleid daaraan wordt aangepast. "Er moet nu geïnvesteerd worden in toekomstige groei. Wereldwijd hebben regeringen al biljoenen dollars uitgetrokken om getroffen bedrijven te ondersteunen. Dat is ongeëvenaard, en er komt nog meer aan. De economische kloof zal overbrugd moeten worden, en in de VS zelfs letterlijk, omdat daar vooral geïnvesteerd moet worden in de infrastructuur."

“Wat optimistisch stemt is dat consumenten massaal gespaard hebben. Dat geld zullen ze in de loop van het jaar, als de lockdowns opgeheven of verlicht worden, gaan uitgeven. Al met al is wat ons betreft het glas halfvol voor dit jaar.”

Geen oplaaiende inflatie

Ondanks dat er veel geld de economie in zal stromen, is de overtuiging van JPMorgan Asset Management dat de inflatie in de eurozone en Japan niet zal oplaaien. "Die zal op een laag niveau blijven steken. De desinflatieproblemen van Europa en Japan lijken zich in 2020 te hebben verankerd."

Juvyns wijst erop dat de aandelenwaarderingen hoger zijn dan normaal na een recessie. "Meer dan ooit is het belangrijk om te zoeken naar sectoren en bedrijven die de sterkst ondergewaardeerde winstvooruitzichten hebben."

Ook zullen beleggers steeds meer rekening moeten houden met milieu-, sociale en governance (ESG)-factoren, stelt hij. "De nieuwe Amerikaanse president Joe Biden zal het tempo van de aanpak van klimaatverandering gaan opvoeren."

Nederigheidstest

Ook Paul Quinsee, Global Head of Equities, wees erop dat het glas halfvol is. "Dit jaar zullen we een ‘nederigheidstest’ ondergaan. Over 6 maanden is de kritische massa gevaccineerd, en kunnen we min of meer terug naar een normalere situatie. We blijven daardoor long aandelen. De markten lijken vertrouwen in de toekomst te houden."

Op korte termijn presteert de VS beter, maar op middellange en lange termijn zullen Europa en China het beter doen, verwacht hij. Vooral voor de gezondheids-, cyclische en nutssectoren ziet het er in 2021 beter uit. "De kunst is groei tegen een redelijke prijs en waarde met behoorlijke groeivooruitzichten te vinden."

Lees meer: Slim beleggen op een stijgende beurs

Reacties

3 Posts
jeroen12
0
Het is ofwel "boenk" erop ofwel volledig naast. De dag dat iemand een beetje spaargeld heeft en de toekomst kan voorspellen dat wordt die op korte tijd rijk. Helaas, zo iemand ben ik nog niet tegenkomen.
Don E.
0
Op korte tijd rijk worden is weggelegd voor Guus Geluk en criminelen. Het is net als met schaatsen en golfen: als je maar jong genoeg begint, tegenslagen weet te incasseren, je geld spreidt over de hele roulettetafel en vooral geduld kan opbrengen, dan word je er uiteindelijk beter van...
beleggertje2020
0
Ha ha, wat denk je wat er gebeurd als na de lockdowns blijkt dat iedereen tegelijk vanalles wil ? Denk dat er binnen niet afzienbare tijd flinke hyper-inflatie op komst is. Extreem ongunstig voor aandelen lijkt mij ! Lach mij maar uit ! Ben geen deskundige maar heb wel veel beleggerservaring . Last but not least , ik heb vaak op de juiste momenten gekocht cq verkocht ! Daardoor ben ik nu al 10 jaar voor mijn pensioendatum met pensioen van mijn eigen centen . Denk dat het geld over 10 jaar nog bij lange niet de helft waard is t.o.v wat het nu waard is . Dus heb nu zodanig veel cash aangehouden + de contraire FLowtraders-aandelen , dat ik het vast wel goed kan redden totaan mijn pensioen
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.