De 3 beste sociale media-aandelen

Door Belegger.nl op 17 februari 2021 08:50 | Views: 7.826

De 3 beste sociale media-aandelen

Sociale media zijn in de afgelopen tien jaar een vast onderdeel geworden van ons leven. Geen wonder dat sociale media big business zijn geworden. De mondiale markt zal volgens ReportLinker groeien van 94,83 miljard dollar vorig jaar tot maar liefst 308,96 miljard dollar in 2025.

De coronapandemie heeft het gebruik van sociale media in een stroomversnelling doen belanden. We gebruiken ze nu veel meer om in contact te blijven met onze familie en vrienden, terwijl bedrijven sociale media inzetten om hun merken meer bekendheid te geven.

Statista heeft uitgerekend dat de wereldwijde advertentiemarkt voor sociale media tussen 2021 en 2025 jaarlijks met zo’n 5,8% zal groeien. Inmiddels hebben 3,6 miljard mensen een account op sociale media, en de verwachting is dat dat er in 2025 zo’n 4,41 miljard zullen zijn.

Als belegger kunt u van deze hausse profiteren door te beleggen in socialemediabedrijven. De analisten van Zacks zetten de beste drie aandelen op een rij:

Pinterest

Mensen gebruiken Pinterest om inspiratie op te doen voor hun dagelijks leven, onder meer op het gebied van recepten, interieurontwerp of doe-het-zelf. Volgens Zacks zal de winst dit jaar met maar liefst 71,4% stijgen.

Facebook

Met de producten die deze socialemediareus ontwikkelt kunnen mensen verbindingen met elkaar leggen en dingen delen met familie en vrienden. De jaarwinst zal dit jaar volgens Zacks met 10,9% toenemen.

Twitter

Op Twitter kunnen mensen publiekelijk hun mening uiten en een gesprek aangaan met anderen. De verwachte winstgroei van het bedrijf voor volgend jaar is 26%.

Lees ook: 'Vergeet FAANG, beleg in TIPS'

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.