4 favoriete aandelen van grote fondsbeheerders

Door Belegger.nl op 3 maart 2021 14:45 | Views: 20.874

4 favoriete aandelen van grote fondsbeheerders

Welke aandelen zijn favoriet onder de grote geldbeheerders? The Motley Fool ging op onderzoek uit en selecteerde de favoriete aandelen van Amerikaanse vermogensbeheerders met meer dan 100 miljoen dollar onder beheer tijdens het laatste kwartaal van 2020. 

De website baseerde zich daarbij op de laatste informatie van de Amerikaanse beurswaakhond SEC. Wat opviel: de wereld van het grote geld is verzot op technologie. Dit zijn de vier favoriete techaandelen van de grote vermogensbeheerders:

Palantir Technologies

Dit Amerikaanse databedrijf ging aan het eind van het derde kwartaal naar de beurs. Eind 2020 bezaten de grote fondsbeheerders 321,8 miljoen aandelen Palantir, een stijging van 82% vergeleken met het derde kwartaal. Grote namen als  Larry Fink van BlackRock en Jeff Yass van Susquehanna International kochten respectievelijk 4,05 miljoen en 3,94 miljoen aandelen.

De bullishness op Wall Street kan verklaard worden door de uitzonderlijke groeivooruitzichten. Palantir zag zijn omzet in 2020 met 47% stijgen tot ruwweg 1,1 miljard dollar, en verwacht een groei van 45% in het eerste kwartaal ten opzichte van vorig jaar.

Lees ook: 7 interessante Big Data-aandelen

Fastly

Grote fondsbeheerders hadden aan het eind van vorig jaar 66,2 miljoen aandelen van deze leverancier van clouddiensten in handen, een stijging van 18% ten opzichte van het kwartaal daarvoor. Susquehanna verdubbelde zijn belang, terwijl BlackRock bijna 331.000 extra aandelen insloeg.

Het optimisme rond Fastly heeft vooral te maken met de verschuiving van bedrijven naar het internet en de cloud, en met de veranderende consumptiegewoonten. Het is dan ook geen verrassing dat de omzet in 2020 met 45% toenam tot 291 miljoen dollar.

Datadog

In totaal vergrootten de grote beleggers hun belangen in dit software-as-a-service-aandeel met 17% ten opzichte van het derde kwartaal. Zo kocht Lone Pine Capital, het fonds van miljardair Stephen Mandel, in het vierde kwartaal 541.225 aandelen bij, terwijl BlackRock iets meer dan 2 miljoen aandelen toevoegde.

Net als bij Fastly heeft de populariteit van Datadog te maken met de pandemie, die bepaalde technologische ontwikkelingen in een stroomversnelling heeft doen belanden. Zo boekte het bedrijf vorig jaar een omzetstijging van 66% tot 603,5 miljoen dollar.

Snowflake

Net als Palantir ging dit Amerikaanse cloudbedrijf in september naar de beurs, dus een vergelijking tussen het derde en vierde kwartaal is niet mogelijk. Maar in de laatste drie maanden van 2020 vergrootten grote beleggers hun positie in Snowflake met 14%, en waren er 101 nieuwe fondsen die instapten. Tiger Global Management van miljardair Chase Coleman en Susquehanna kochten elk iets meer dan 500.000 aandelen.

Volgens The Motley Fool zijn er overigens ook bij Snowflake vraagtekens over de hoge waardering.

Zie ook: Pas op voor SPAC's

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.