5 semiconductoraandelen om te kopen

Door Redactie op 12 maart 2021 09:00 | Views: 28.835

5 semiconductoraandelen om te kopen

De halfgeleiderindustrie zit in de lift. Ondanks de coronacrisis hadden producenten van chips in 2020 een goed jaar.

Volgens de Semiconductor Industry Association (SIA) steeg de omzet van de wereldwijde halfgeleiderindustrie 6,5% tot 439 miljard dollar, aangejaagd door de toegenomen verkoop van allerlei electronische artikelen voor thuiswerken, thuisleren en entertainment zoals gaming en streaming.

De vraag is zo groot dat er momenteel volgens Zacks zelfs een tekort is aan computerchips voor onder meer elektronica en auto's.

Volgens de World Semiconductor Trade Statistics zal de wereldwijde halfgeleidermarkt dit jaar met 8,4% groeien. De organisatie had in juli nog een groei voorspeld van 6,2%.

Kortom, de halfgeleiderindustrie, die de bouwsteen vormt voor opkomende technologieën als kunstmatige intelligentie, slimme apparaten voor in huis, 5G-telefoons en blockchain, is klaar voor sterke groei.

Het iShares PHLX Semiconductor indexfonds staat dit jaar op een winst van 5,1%, tegen 3,5% voor de SPDR S&P 500 ETF. Hoe kunt u als belegger van deze hausse profiteren? De analisten van Zacks zetten de vijf beste halfgeleideraandelen op een rij. Deze bedrijven staan allemaal op hun kooplijst.

Micron Technology

Micron profiteert van de versnelde invoering van 5G en van solide vraag naar geheugenchips vanuit cloudbedrijven en pc-fabrikanten. Verder zal de focus op kostenbeheersing en nieuwe hoogwaardige oplossingen in de portefeuille waarschijnlijk de marges goeddoen.

Zacks voorspelt een winst per aandeel van 4,61 dollar over het meest recente kwartaal. Dat zou een toename zijn van 62,9% ten opzichte van het kwartaal ervoor.

NVIDIA

Net als Micron profiteert ook Nvidia van het thuiswerken en thuisleren vanwege de pandemie. Naar verwachting zal de overname van Arm Nvidia helpen bij het aanbieden van hoogwaardige technologie voor onder meer datacenters, het internet der dingen en zelfrijdende auto’s.

Zacks stelde onlangs zijn prognose voor de winst per aandeel voor dit jaar met 14,2% naar boven bij tot 13,27 dollar.

Vishay Intertechnology

Volgens Zacks is deze halfgeleiderproducent goed gepositioneerd om te profiteren van de stijgende vraag naar hoogwaardige electronische systemen in onder meer de automobielindustrie, zorg en woningbouw.

Zacks schat in dat Vishay Intertechnology in het afgelopen kwartaal 1,72 dollar  winst per aandeel heeft gemaakt. Dat zou een toename zijn van 87% vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.

Applied Materials

Applied Materials is een van de grootste leveranciers ter wereld van fabricageapparatuur voor halfgeleiders en flatscreens. Volgens Zacks profiteert het bedrijf van zijn sterke portefeuille, groeiende positie in de productie van geheugencomputerchips en nieuwe ontwerpen.

Zacks stelde onlangs zijn prognose voor de winst per aandeel voor dit jaar met 19,4% naar boven bij tot 5,98 dollar. De prognose voor 2022 werd verhoogd met 17,4% tot 6,49 dollar per aandeel. 

Analog Devices

Analog Devices zal naar verwachting profiteren van de goede prestaties van de communicatiesector dit jaar, met name in het draadloze segment en de uitrol van 5G. De kracht van het industriële segment van AD en de toegenomen focus op innovatie en operationele uitvoering zijn volgens Zacks belangrijke positieve factoren.

Zacks stelde onlangs zijn prognose voor de winst per aandeel voor dit jaar met 5,4% naar boven bij tot 6 dollar. De prognose voor 2022 werd verhoogd met 3,5% tot 6,55 dollar per aandeel. 

Zie ook: De 7 beste chipaandelen om nu te kopen

Meld u aan voor de Belegger.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.