7 Blue Chips met mooie dividendrendementen

Door Redactie op 22 maart 2021 09:00 | Views: 16.819

7 Blue Chips met mooie dividendrendementen

In de huidige volatiele markt is het belangrijk dat uw beleggingsportefeuille Blue Chip-aandelen bevat.

Volgens Investopedia heeft een Blue Chip-aandeel doorgaans een marktkapitalisatie van miljarden dolllars en is het is meestal marktleider of behoort tot de drie grootste bedrijven in zijn sector.

Investorplace zette zeven Blue Chips op een rij die aantrekkelijk dividend bieden.

Nike

Met zijn ijzersterke merknaam en stal van topatleten is Nike een begrip. De coronapandemie bleek de kans te zijn die Nike nodig had om zijn online activiteiten op orde te krijgen. Over het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar 2021 (dat in juni 2020 begon) meldde het bedrijf een stijging van zijn onlineverkopen met maar liefst 82%. Geen wonder dat veel analisten veel verwachten van Nike als de winkels weer opengaan.

Het aandeel Nike, dat in de afgelopen 12 maanden met 127% is gestegen, biedt een dividendrendement van 0,81%.

Mastercard

Net als de detailhandel zullen ook creditcardbedrijven flink profiteren van de heropening. Mensen zullen immers weer meer gaan reizen, en meer geld uitgeven.

Hoewel het dividendrendement van Mastercard met 0,5% lager is dan dat van veel andere aandelen op deze lijst, heeft de betalingsverwerker zijn dividend consequent verhoogd in de 15 jaar sinds de beursgang. Nu steeds meer mensen zijn overgestapt op digitale betalingen, zal die groei alleen maar verder doorzetten.

NextEra Energy

Na het rampjaar 2020 is de olie- en gassector nu weer in trek bij beleggers. Het Amerikaanse NextEra Energy is een interesante keus voor beleggers omdat het toegang biedt tot zowel de traditionele olie- en aardgassector als tot groenere energiebronnen als wind- en zonne-energie.

Na een aandelensplitsing in oktober steeg het aandeel naar 87,69 dollar, de hoogste stand in een jaar. De koers is sindsdien gezakt naar 74,86 dollar, en Investorplace raadt beleggers aan het aandeel op de dip te kopen. Een dividendrendement van 1,8% is een andere reden waarom NextEra Energy een aantrekkelijke optie is voor beleggers die blootstelling willen aan de energiesector.

General Mills

Dit in Minneapolis gevestigde levensmiddelenbedrijf heeft een aantal beroemde producten in zijn stal, waaronder Cheerios ontbijtgranen, Haagen-Dazs ijs, Betty Crocker bakproducten, Old El Paso taco's en salsa en Nature Valley mueslirepen. Het genereert jaarlijks meer dan 15 miljard dollar aan omzet en streeft naar een omzetgroei van 10% per jaar.

General Mills keert al meer dan 100 jaar jaarlijks een dividend uit aan zijn aandeelhouders, en heeft dat de afgelopen vijf jaar jaarlijks met 8% verhoogd. Momenteel betaalt General Mills een jaarlijks dividend van 2,04 dollar per aandeel, wat neerkomt op een dividendrendement van 3,55%.

Zie ook: 9 Amerikaanse dividendaristocraten

AT&T

Dit Amerikaanse telecom- en technologiebedrijf bedient een enorme markt in de VS. Zo bereikt het met zijn televisie-, mobiele en breedbandinternetdiensten meer dan 150 miljoen Amerikanen. Verder bezit AT&T de grootste televisie- en filmcatalogus ter wereld, en speelt het een belangrijke rol bij de uitrol van 5G-telecommunicatiediensten.

Naast dit groeiverhaal zullen beleggers ook blij zijn met het feit dat AT&T wordt beschouwd als een dividendaristocraat, met een enorm dividendrendement van 7% en een jaarlijkse uitbetaling van 2,08 dollar per aandeel. Bovendien heeft AT&T zijn dividend in 35 opeenvolgende jaren verhoogd. AT&T wordt momenteel verhandeld rond 30 dollar per aandeel, een stijging met 15% ten opzichte van vorig jaar.

Chevron

Nu de olieprijzen weer aantrekken zit het aandeel Chevron in de lift, helemaal nadat bekend werd dat niemand minder dan superbelegger Warren Buffett een aanzienlijk belang heeft genomen in dit Amerikaanse energiebedrijf.

Chevron staat dit jaar op een winst van maar liefst 32% en kost nu 111,19 dollar per aandeel. Sinds de coronacrash van maart vorig jaar is Chevron met 102% gestegen.

Het bedrijf biedt beleggers een gezond dividendrendement van 4,71%, met een jaarlijkse uitbetaling van 5,16 dollar per aandeel. Chevron verhoogt zijn dividend al meer dan 30 jaar, en ging daar ondanks de pandemie gewoon mee door. Geen wonder dat Buffett een belang in het bedrijf heeft gekocht.

AbbVie

Dit Amerikaanse biofarmaceutische bedrijf ontstond in 2013, toen het werd afgesplitst van Abbott Laboratories. In minder dan tien jaar tijd is AbbVie uitgegroeid tot een consistente speler in de farmacie, mede dankzij zijn kaskraker Humira, een medicijn tegen artritis.

Het patent op Humira, dat meer dan de helft van de totale omzet genereert, loopt af in 2024. Maar AbbVie heeft een aantal nieuwe behandelingen ontwikkeld, zoals de kankergeneesmiddelen Imbruvica en Venclexta, die bijna 5 miljard dollar aan jaarlijkse inkomsten generen en snel groeien. Bovendien biedt AbbVie beleggers een mooi dividendrendement van 4,87%, wat neerkomt op 5,20 dollar per aandeel.

Lees ook: Met dividend verdubbelt Buffett zijn geld

Meld u aan voor de Belegger.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.