De 9 favoriete internetaandelen van een topanalist

Door Belegger.nl op 9 april 2021 12:00 | Views: 16.486

De 9 favoriete internetaandelen van een topanalist

Wilt u investeren in internetaandelen? Internetanalist Mark Mahaney, een van de best presterende en meest ervaren analisten in zijn vakgebied, heeft een paar tips voor u.

Mahaney stapte onlangs na acht jaar bij RBC Capital over naar Evercore ISI. Daarvoor werkte hij voor Citigroup.

Mahaney verwacht dat de internetsector na de topprestaties van 2020 wat 'consolidatie' op de korte termijn zal kunnen laten zien. Maar de sector zal waarschijnlijk flink profiteren van zo’n 4 biljoen dollar in extra uitgaven aan online winkelen, retail, reizen en reclame tussen nu en 2025.

Schaalvoordelen

Mahaney en zijn team volgen volgens Barron’s nu 36 aandelen, waarvan er 22 een 'Outperform'-rating hebben gekregen en 14 een 'In Line'-rating; volgens Mahaney worden de schaalvoordelen die de coronacrisis heeft gecreëerd voor een aantal vooraanstaande internetplatforms door de markt onderschat.

In een presentatie van maar liefst 90 pagina's over zijn visie op de sector noemt Mahaney negen topaandelen:

Facebook

Mahaney schat de waarde van de totale advertentiemarkt op meer dan 1 biljoen dollar. Facebook, dat met Facebook, Instagram, Messenger en WhatsApp vier van de populairste apps ter wereld heeft, zal daar naar verwachting flink van profiteren. Evercore geeft Facebook een koersdoel van 370 dollar.

Amazon

Volgens Mahaney heeft deze ecommercereus "het beste managementteam in tech".  Met grote potentiële markten in onder meer online winkelen, clouddiensten, advertenties en farmacie geeft Evercore het bedrijf een koersdoel van 4.000 dollar.

Uber

Uber loopt voorop in bijna elke internationale markt voor ride sharing. Verder heeft het belangen in de belangrijkste spelers in China, Rusland en delen van Zuidoost-Azië, en is het de grootste in voedselbezorging buiten China.

Evercore verwacht dat Uber sterk zal herstellen van de coronacrisis, niet alleen in ride sharing maar vooral ook met zijn voedselbezorgdiensten. Mahaney geeft de voorkeur aan Uber boven Lyft vanwege de internationale blootstelling, de grotere diversificatie en de grotere schaal. Koersdoel: 74 dollar.  

Spotify Technology

Hoewel Spotify volgens Mahaney "duidelijk de grootste aanbieder van audiostreaming ter wereld" is, is het aandeel met meer dan 20% gedaald ten opzichte van de recente piek. Spotify heeft de prijzen in sommige markten verhoogd, wat de gemiddelde inkomsten per gebruiker moet stabiliseren. Dat kan leiden tot hogere omzetgroei. Koersdoel: 360 dollar.

Pinterest

Volgens Mahaney is Pinterest 'een structurele winnaar van Covid' omdat er nu veel meer online wordt geadverteerd dan voor de crisis. Met nieuwe tools en formats voor advertenties is Pinterest volgens Evercore ook een winnaar voor de toekomst. Koersdoel: 97 dollar.

Zillow Group

Vanwege de naar verwachting permanente omslag naar meer thuiswerken en een opleving in de huizenverkoop is ook dit online vastgoedbedrijf volgens Mahaney een "structurele winnaar" van de pandemie. Koersdoel: 179 dollar.

Wix.com

Net als Zillow en Pinterest kwam ook deze aanbieder van websitesoftware voor kleine bedrijven als winnaar van de pandemie uit de bus. Wix.com heeft een groter marktaandeel dan rivalen als Squarespace en GoDaddy, terwijl Evercore hoge verwachtingen heeft van een aantal nieuwe diensten, zoals betalingen. Koersdoel: 370 dollar.

Stitch Fix

Mahaney voorspelt een gouden toekomst voor dit online kledingadviesbedrijf. Veel mensen zullen immers hun garderobe willen aanvullen zodra ze hun activiteiten buitenshuis hervatten. Koersdoel: 78 dollar.

GoodRx Holdings

Deze aanbieder van apothekersinformatie zal flink profiteren van economisch herstel, zo verwacht Evercore. "Wij zien GoodRx als de duidelijke marktleider op het gebied van kortingskaarten voor receptgeneesmiddelen", aldus Mahaney. Koersdoel: 50 dollar.

Lees ook: 'Koop techaandelen als Apple en Microsoft op de dip'

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.