De 8 beste aandelen volgens Bank of America

Door Belegger.nl op 13 april 2021 08:50 | Views: 16.226

De 8 beste aandelen volgens Bank of America

Nadat de S&P500 vorig jaar het ene na het andere record liet sneuvelen, brak de graadmeter onlangs door de 4000-puntengrens. Beleggers blijven optimitisch.

Onlangs publiceerde Bank of America zijn top 8 van beste aandelen voor dit kwartaal. Het is een diverse lijst van bedrijven die kunnen profiteren van herstel van de economie, aldus USNews.

NXP Semiconductors

Analist Vivek Arya voorziet voor NXP Semiconductors in het tweede kwartaal verschillende positieve ontwikkelingen. De Philips-spinoff is in maart opgenomen in de S&P 500, wat de zichtbaarheid van het aandeel vergroot.

NXP is een van de marktleiders op het gebied van halfgeleiders voor de autoindustrie. Aan die chips is momenteel een ernstig tekort. Daarnaast zijn 'internet of things' en de ontwikkeling van 5G aanjagers van de vraag naar NXP-producten, zegt Arya.

Booking.com

Het deels ook van oorsprong Nederlandse Booking Holdings is een toonaangevend online reisbedrijf. Voor beleggers die willen inzetten op inhaalvraag naar vakantiereizen, denkt analist Justin Post dat Booking een kans is voor het tweede kwartaal: reisaandelen kunnen op korte termijn hogere waarderingen tegemoet zien.

Booking gaat volgens Post profiteren van de stijgende vaccinatiegraad in Europa, en van de populariteit van alternatieve accommodaties als aanvulling op het traditionele hotel- en resortaanbod.

Walt Disney

De coronacrisis was bitterzoet voor Disney. Het bedrijf maakte in 2020 een enorme groei door; met name de streamingservice liet een indrukwekkende toename van het aantal abonnees zien.

Analist Jessica Reif Ehrlich zegt dat de breed gespreide activiteiten van Disney zowel offensieve als defensieve kansen bieden bij heropening van de economie. De heropening van de uitgebreide pretparken in het tweede kwartaal kan de katalysator zijn voor het aandeel.

Newmont

De miljarden aan stimuleringsgeld maken veel beleggers bezorgd over inflatie. Dat kan goed nieuws zijn voor de goudprijs. Analist Michael Jalonen zegt dat Newmont een van de weinige goudmijnbedrijven is die momenteel de productie verhoogt en tegelijkertijd de kosten weet te verlagen.

O’Reilly Automotive

Detailhandelaren in auto-onderdelen zijn ondergewaardeerd, zeker als ze ook aan fabrikanten verkopen, meent analist Elizabeth Suzuki. O'Reilly beschikt over een aantrekkelijke mix van professionele autoservices en doe-het-zelfverkopen.

Het bedrijf is goed gepositioneerd om de verwachtingen te overtreffen. Het totaal aantal gereden kilometers in de VS zal waarschijnlijk binnen enkele weken normaliseren. Daarnaast zijn de aandelen O'Reilly aantrekkelijk gewaardeerd.

Parker Hannifin

Parker Hannifin levert hydraulica en vloeistofregelsystemen aan de industrie en de ruimtevaart. Analist Andrew Obin ziet dat het bedrijf de schuldpositie heeft afgebouwd en de omzet opgevoerd, waardoor Parker Hannifin een eersteklas industriële investering is geworden.

Obin verwacht dat eind april hogere winst over het eerste kwartaal zal worden gerapporteerd, en hij ziet de Noord-Amerikaanse industriële activiteiten van het bedrijf vanaf het derde kwartaal ten goede keren. Ook zou een opleving in de reisindustrie een positieve katalysator moeten zijn voor de luchtvaartactiviteiten van het bedrijf.

Schlumberger

De vraag naar olie is vorig jaar gedaald, maar analist Chase Mulvehill zegt dat de inhaalvraag na opening van de economie zeer gunstig zal zijn voor Schlumberger. De dienstverlening in de oliesector bevindt zich in een vroeg stadium van een cyclische opleving die deze zomer op stoom kan komen.

Winst en vrije kasstroom van Schlumberger zullen tegen 2022 verdubbelen ten opzichte van 2020. De internationale omzet van Schlumberger kan in de tweede helft van 2021 met dubbele cijfers groeien.

Stryker

Stryker is een medisch technologiebedrijf dat gespecialiseerd is in medische implantaten en chirurgische systemen. Het zal waarschijnlijk betere kwartaalcijfers presenteren dan concurrenten. 

De vraag in de VS naar medische technologie trekt sinds begin maart aan, de kapitaalbestedingen van ziekenhuizen zijn bemoedigend en een herstel van planbare orthopedische ingrepen kan een positieve katalysator zijn voor Stryker. Op de langere termijn kan een verschuiving in de sector naar meer poliklinische operaties gunstig zijn voor het bedrijf, denkt analist Bob Hopkins.

Lees ook: Techbelegger Paul Meeks: Zet in op chipaandelen

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.