7 dividendaandelen om te houden

Door Belegger.nl op 22 april 2021 08:40 | Views: 16.817

7 dividendaandelen om te houden

Als u het soort belegger bent dat voor de lange termijn in de aandelenmarkt zit, overweeg dan te investeren in solide dividendaandelen.

US News selecteerde zeven dividendaandelen die zo betrouwbaar en stabiel zijn dat u ze nooit van de hand hoeft te doen.

AT&T

Met een marktaandeel van meer dan 40% is AT&T de grootste aanbieder van draadloze telefonie in de VS. In onze digitale maatschappij is de vraag naar data constant, en dat maakt de inkomstenstroom van AT&T ongelooflijk betrouwbaar.

Verder zijn de marktbarrières voor nieuwkomers ongelooflijk hoog. Met een dividendrendement van 6,9% is dit een aandeel om aan te houden voor de lange termijn. 

Coca-Cola

Het is niet voor niets van superbelegger Warren Buffett en zijn investeringsfirma Berkshire Hathaway sinds de jaren tachtig een belang van 9% hebben opgebouwd in Coca-Cola. In februari kondigde het bedrijf de 59e opeenvolgende jaarlijkse dividendverhoging aan. Kortom, een bedrijf waar u op kunt rekenen.

Home Depot

Met een jaaromzet van 140 miljard dollar en bijna 2.300 winkels is Home Depot de grootste detailhandelaar in woninginrichting in de VS. Hoewel Home Depot een cyclisch aandeel is dat op de korte termijn onderhevig is aan ontwikkelingen op de huizenmarkt en de consumentenbestedingen, heeft het zichzelf bewezen als een enorme bron van winst op lange termijn.

Het aandeel is sinds 2011 met maar liefst 760% gestegen, vergeleken met ongeveer 200% voor de S&P 500 in dezelfde periode. En tegelijkertijd zijn de dividenduitkeringen gestegen van 25 cent per kwartaal in 2011 tot 1,65 dollar per kwartaal op dit moment. 

Intel

Er is het afgelopen jaar veel gesproken over de vraag of Intel nog wel over de nodige capaciteiten beschikt om relevant te blijven, nu het bedrijf het idee heeft geopperd om uit de computerchipindustrie te stappen.

De harde realiteit is echter dat het echte geld zit in het ontwerpen en patenteren van hoogwaardige microchips, niet in het simpelweg produceren ervan. Dit is de reden waarom Intel, met zijn grote intellectuele eigendom, vele malen meer waard is dan kleinere gieterijen die kleine marges behalen door computerchips te produceren die door iemand anders zijn ontworpen.

Met andere woorden, Intel’s halfgeleiderpatenten zijn gewild en leveren betrouwbare inkomsten op. Dat is ook een van de redenen waarom het dividend is gestegen van 18 cent in 2011 tot bijna 35 cent op dit moment. 

JP Morgan Chase & Co. 

Deze Amerikaanse bank heeft zich sinds de financiële crisis van 2008 ontwikkeld tot het meest veerkrachtige financiële aandeel op Wall Street. Hoewel JPMorgan zijn dividend verlaagde tijdens het dieptepunt van de financiële crisis, was het dividend vijf jaar later weer terug op het niveau van vóór de crisis.

Verder heeft het JPM-aandeel sinds begin 2007 beter gepresteerd dan de S&P 500, en ook beter dan rivalen zoals Bank of America en Citigroup. Kortom, JPM is een belegging voor de zeer lange termijn.

Johnson & Johnson

Dit grote Amerikaanse bedrijf vierde vorig jaar zijn 58e opeenvolgende jaarlijkse dividendverhoging. J&J beschikt over een diverse portefeuille van gezondheidszorgapparatuur, voorgeschreven geneesmiddelen en gezondheidsproducten voor consumenten zoals pleisters en Tylenol.

Verder is J&J de enige farmaceut die een coronavaccin heeft ontwikkeld met een eenmalige dosis. J&J heeft zulke betrouwbare inkomsten dat het een perfecte AAA-kredietrating heeft. Het enige andere Amerikaanse bedrijf met zo’n hoge rating is Microsoft.

Procter & Gamble

Deze Amerikaanse consumentengoederenreus heeft een gediversifieerde portefeuille van sterke merkproducten, waaronder Gillette scheerproducten, Pampers luiers en Pantene haarproducten.

Hoewel P&G geen snelle groei of innovatie laat zien, zorgen met name de persoonlijke verzorgingsproducten voor een consistente inkomstenstroom in zowel goede als barre tijden. Een stabiel dividendaandeel die de moeite van het aanschaffen meer dan waard is.

Lees verder: 2 Europese aandelen voor op de verlanglijst

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.