7 reisaandelen om te overwegen als de grenzen weer open gaan

Door Belegger.nl op 18 mei 2021 17:00 | Views: 8.489

7 reisaandelen om te overwegen als de grenzen weer open gaan

De grenzen gaan langzaam open. Veel consumenten snakken ernaar om er weer op uit te kunnen. Wat zijn de beste aandelen uit de reissector om in portefeuille te nemen?

Nu landen hun grenzen voorzichtig weer openen, is het misschien tijd om reisaandelen te kopen. Josh Enomoto zet op InvestorPlace zijn top 7 op een rij, bedoeld voor beleggers met de overtuiging dat er een forse ophoping van vraag naar reizen boven de markt hangt.

Of er een inhaalvraag komt, valt natuurlijk nog wel te bezien. Enomoto zelf is sceptisch. Ondanks gemis aan reizen, maken nog steeds miljoenen mensen zich zorgen over de coronacrisis. Bovendien moet u enige volatiliteit kunnen verdragen. Maar voor een contraire belegger met overtuiging kunnen er in de reissector verrassende winsten verborgen liggen.

Enomoto wijst op een paar belangrijke argumenten die de reiswereld in de kaart kunnen spelen. Zo wil Europa graag dollars van Amerikaanse toeristen en overwegen veel landen hun grenzen te openen voor Amerikanen met een vaccinatiepaspoort. Diverse landen zijn sterk afhankelijk van het toerisme.

Daarnaast willen veel consumenten na maanden in lockdown graag weer het huis uit. En geld uitgeven, dat zich afgelopen jaar heeft opgepot. Is het glas voor u halfvol, dan kunt u volgens InvestorPlace de volgende aandelen overwegen.

Ryanair

Reisaandelen zijn risicovol. Dat geldt zeker voor Ryanair. Als Ierse lage-kosten-luchtvaartmaatschappij heeft het aandeel volgens InvestorPlace een beperkt opwaarts potentieel. Tegelijk is het maar beperkt blootgesteld aan wat er in de rest van de wereld gebeurt. Mocht het toerisme weer aantrekken, dan kan dat zomaar Ryanair een duw in de rug geven

Air France-KLM

Als meer Amerikanen zich laten vaccineren, zou dat de vraag naar Europese luchtvaartmaatschappijen kunnen stimuleren. Maar Enomoto houdt wel een slag om de arm. Er zijn nog geen tekenen van gehoopt herstel. Het operationeel verlies viel in het eerste kwartaal hoger uit. Bovendien is Air France-KLM van plan om kapitaal aan te trekken, wat het aandeel onder druk kan zetten. Het blijft riskant, dus wees voorzichtig, waarschuwt hij.

InterContinental Hotel

Toen de coronapandemie uitbrak, waren reisaandelen een van de zwaarst getroffen sectoren. Met name bij de horeca en hotels vielen flinke klappen.

Sindsdien heeft InterContinental Hotels Group zich robuust hersteld, met een stijging van het aandeel IHG met bijna 76% in het afgelopen jaar. Beleggers worden wel nerveus. Maar als u optimistisch bent over een opleving, zou de uitrol van vaccins het aantal boekingen kunnen aanjagen.

Hilton Hotels

Het is een wereldberoemd merk, maar dat behoedt Hilton Hotels niet voor volatiliteit. Het afgelopen jaar is de beurskoers met meer dan 90% gestegen. En op jaarbasis doet het aandeel het beter dan InterContinental Hotels.

Toch ziet het technische plaatje er niet zo rooskleurig uit. Vorig jaar daalden de inkomsten van het bedrijf met meer dan 54%. Nog verontrustender is de daling van 54% op jaarbasis in het afgelopen kwartaal.

Wat uiteindelijk Hilton Hotels zou kunnen redden, zijn de vaccinaties. Volgens de Universiteit van Zuid-Californië hebben Amerikaanse volwassenen met een hogere opleiding aanzienlijk meer kans om een Covid-19 vaccinatie te krijgen en om te geloven in de veiligheid en effectiviteit van het vaccin. Dat is precies de groep die Hilton Hotels bedient.

Expedia

Mochten de internationale reizen naar weer op gang komen, dan is Expedia een van de reisaandelen waarvan Enomoto verwacht dat ze het goed zullen doen. Maar de huidige technische en fundamentele cijfers zijn niet rooskleurig. Met Expedia neemt u dus een enorme contraire gok.

De omzet van Expedia daalde in 2020 met 57% tot 5,2 miljard dollar en is sinds 2013 niet meer zo laag geweest. Dat is voor velen een reden tot bezorgdheid. Inmiddels zit de omzet echter weer in de lift, wat hoopvol stemt. De markt prijst het echter nog niet in en dat kan kansen bieden.

Lindblad Expeditions

Lindblad is een specialist in reiservaringen die ver buiten de gebaande paden gaan. Als u iets anders wilt dan de Eiffeltoren - denk aan ontdekkingsreizen, exotische en vreemde bestemmingen - dan kan het met Lindblad Expeditions.

Enige nadeel is dat het bedrijf een beperkte klandizie kent, die zwaar geraakt werd door de pandemie. In 2020 genereerde Lindblad slechts 82,4 miljoen dollar aan inkomsten, een daling van maar liefst 76%.

Veel verbetering is nog niet in zicht. Maar omdat Lindblad zich richt tot de rijken en hoogopgeleiden (die zich waarschijnlijk eerder zullen laten inenten), heeft dit aandeel mogelijk opwaarts potentieel.

Norwegian Cruise Line

Enomoto heeft extreme bedenkingen bij Norwegian Cruise Line, gezien het neerwaartse risico. De cruisesector heeft enorm geleden onder de pandemie en tekenen van herstel zijn er nog niet. De omzet van Norwegian Cruise daalde in 2020 met een dramatische 80%. De langetermijnschuld is gestegen tot een duizelingwekkende 12,2 miljard dollar.

De enige redding voor de cruisemaatschappij zijn massale vaccinaties. Mensen van 65 jaar en ouder in de VS zijn het meest enthousiast om zich te laten vaccineren: 84% van deze bevolkingsgroep heeft ten minste één prik gehad en bijna 72% is volledig gevaccineerd. En wie gaan er vaker op cruise dan oudere mensen?

Lees ook: Een zonnige zomer voor BEACH-aandelen?

Reacties

3 Posts
JBL_0123
0
quote:

bobdes schreef op 18 mei 2021 19:15:


Blijf af van deze aandelen !!

Denk inderdaad ook dat je beter minstens nog een jaar van deze aandelen wegblijft. Laat ze eerst maar met deftige cijfers naar buitenkomen. Denk dat er nog veel lucht uit deze aandelen zal verdwijnen de komende 6 maanden. Cashflow is zo goed als onbestaande momenteel en geen cashflow is geen business
Pepi
0
Volgens kringen rond Ursula von der Leyen duurt het nog tot 2024 eer de economische toestand terug "normaal" wordt. Reissector zal de laatste zijn!
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.