'Pharming blijft uniek biotechfonds'

Door Redactie op 2 juli 2021 12:00 | Views: 7.615

'Pharming blijft uniek biotechfonds'

Biotechbedrijf Pharming is al langer van plan om de afhankelijkheid van Ruconest terug te dringen. Nu is daar de eerste M&A-deal met Orchard Therapeutics. Volgens analist Martin Crum geen game changer op de korte termijn, maar het zal zeker niet de laatste deal zijn.

Dat schrijft hij in een reactie op het nieuws dat donderdag naar buiten kwam. 

"Pharming heeft van Orchard Therapeutics de rechten gekocht op gentherapie tegen erfelijk angio-oedeem (OTL-105 geheten) en betaalt daar 17,5 miljoen dollar voor. De markt reageerde gisteren wat lauwtjes, maar dat heeft vermoedelijk vooral te maken met het feit dat het nog enkele jaren zal duren voordat überhaupt de klinische fase bereikt wordt."

Game changer in potentie

Beleggers moeten dus geduld hebben, maar daar zullen ze waarschijnlijk wel voor worden beloond. "De kans dat de klinische fase wordt bereikt is bovengemiddeld groot”" zegt Crum. "Orchard kreeg al verschillende goedkeuringen met OTL-105 voor andere ziektes, een bewezen technologie dus."

Als het allemaal lukt, kan het een game changer zijn. "Ruconest geeft patiënten C1-remmers bij een aanval, OTL-105 geldt potentieel als genezende behandeling. Dat is een wezenlijk verschil", legt de analist uit.

Geen garanties

Maar garanties zijn er natuurlijk nooit, zeker niet in de biotechwereld. "Dat maakte dat andere Nederlandse biotechfonds, Galapagos, de afgelopen tijd maar weer eens pijnlijk duidelijk."

Dit zal in ieder geval niet de laatste deal worden voor Pharming, stelt Crum. "Financieel heeft het Leidse concern dankzij het commercieel succesvolle Ruconest ook voldoende ruimte om meerdere deals te sluiten."

Uniek in de sector

Volgens de analist blijft het ook een interessant aandeel in om in te beleggen. "In tegenstelling tot veel andere biotechbedrijven maakt Pharming winst. Dat is tamelijk uniek in de cashverbrandende sector."

Bekijk ook: 4 tips bij het beleggen in biotechnologie

Meld u aan voor de Belegger.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.