4 aantrekkelijk gewaardeerde Europese aandelen

Door Belegger.nl op 16 juli 2021 08:30 | Views: 18.275

4 aantrekkelijk gewaardeerde Europese aandelen

Iedere maand bekijkt Morningstar welke aandelen uit de Morningstar European Market Large-Mid Cap Index het aantrekkelijkst gewaardeerd zijn. Robert van den Oever van Morningstar licht er vier uit.

"Met De Europe Large-Mid Cap Pick List selecteren we aantrekkelijk geprijsde namen uit de European Market Large-Mid Cap Index", legt Van den Oever uit. "Dat is geen modelportefeuille, maar meer bedoeld ter inspiratie en als 'ideeëngenerator' voor beleggers die op zoek zijn naar interessante Europese aandelen, verdeeld over meerdere sectoren."

"Relatief gezien is technologie nu de duurste sector in de index. Het gemiddelde aandeel noteert tegen een premie van 21% ten opzichte van de Fair Value die we ervoor hanteren. De sector energie is nog altijd het goedkoopst, met een korting van 24% ten opzichte van de Fair Value."

De nieuwkomers op de Europe Large-Mid Cap Pick List voor deze maand zijn vooral te vinden in de sector financials, die een verzekeraar en een bank bijdroeg. Op de lijst zijn onder andere de volgende vier namen binnengekomen.

Aegon

"De Nederlandse verzekeraar bevindt zich middenin een turnaround, waarbij activiteiten worden afgestoten die niet tot de kern behoren”, zegt Morningstar-analist Henry Heathfield. “We hopen dat dit doorzet. Recentelijk zijn de businesses in Centraal- en Oost-Europa al gedesinvesteerd. Ook is het aflossen van schulden tot dusver indrukwekkend geweest." Daarnaast is Heathfield te spreken over de nieuwe CEO Lard Friese. "Hij heeft jarenlange ervaring in de verzekeringsbranche en gaat slagvaardig te werk."

Morningstar hanteert een Fair Value van 4,95 euro voor Aegon, waar het aandeel nu rond de 3,50 euro noteert

Orange

"Deze telecomaanbieder is de marktleider in Frankrijk", aldus analist Javier Correonero. "Orange heeft het beste netwerk en nauwe banden met de overheid. Ook als bouwer van het glasvezelnetwerk in Frankrijk heeft het een leidende positie. Daarnaast is het concern vertegenwoordigd in Afrika, wat als groeimotor kan fungeren. Dat missen andere Europese telecombedrijven."

De Fair Value voor Orange is volgens de analist 13,90 euro, terwijl nu zo’n 9,50 euro op de borden staat.

Glencore

"Het van oorsprong Zwitserse Glencore heeft een wereldomspannend netwerk van handelaren en logistieke mogelijkheden. Dat zorgt voor heel duidelijke schaalvoordelen. In 2013 fuseerde Glencore met het Brits-Zwitserse Xstrata. Toegang tot de mijnbouwproductie van Xstrata stelt de gecombineerde ondernemingen in staat om meer waarde uit het productievolume te halen. Glencore is beter gediversifieerd dan andere grote mijnbouwbedrijven. Het heeft grotere blootstelling aan laat-cyclische grondstoffen, zoals nikkel, kobalt en koper."

Morningstar heeft een Fair Value van 335 GBX (pence) voor het aandeel,en nu noteert het tegen 316 GBX.

Stellantis 

Stellantis is in 2021 ontstaan na de fusie van Fiat Chrysler Automobiles en PSA Peugeot Citroën. Het concern voert veertien automerken. Volgens Morningstar bevordert het nieuwe moederbedrijf de schaalvoordelen. 

“De bedrijfstop verwacht dat 80% van de beoogde 5 miljard euro aan synergievoordelen al in het vierde jaar na de fusie zal worden bereikt. De prijzen zijn verbeterd dankzij de lagere voorraad aan bedrijfswagens tijdens de pandemie en door de productieschaarste als gevolg van het chiptekort. Dat is gunstig voor de marges in de toekomst. De wereldwijde uitrol van premiummerken als DS (het luxemerk van Citroën), Jeep en Maserati verhoogt de gemiddelde omzet per verkochte auto en verbetert de winstgevendheid.”

De Fair Value ligt op 25 euro, nu koerst Stellantis rond de 16 euro.

Zie ook: 'Vergeet de 'oude garde'-aandelen niet'

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.