4 ondergewaardeerde aandelen uit Warren Buffetts portefeuille

Door Belegger.nl op 20 september 2021 08:50 | Views: 16.163

4 ondergewaardeerde aandelen uit Warren Buffetts portefeuille

Niets zo leuk als een kijkje te nemen in de portefeuille van ’s werelds meest succesvolle belegger, Warren Buffett. Nog leuker is het om ondergewaardeerde aandelen uit de portefeuille te vissen. Maar hoe weet u welke dat zijn? Morningstar-analisten helpen bij de zoektocht.

Morningstars Berkshire Hathaway-volger en -expert Gregg Warren stelt dat veel posities in de portefeuille van de investeringsmaatschappij een faire waardering hebben of zijn overgewaardeerd. Daarom is het des te lastiger bedrijven te vinden die nog wel koerspotentieel bieden. 

Gelukkig bieden de Morningstar-analisten uitkomst. Zij ontdekten vier ondergewaardeerde namen in de portefeuille van Warren Buffett.

1. Amazon

De e-commercereus kwam met cijfers die iets lager waren dan analisten hadden verwacht, wat betreft omzet en operationele winst. Analist Dan Romanoff stelt dat de guidance voor het derde kwartaal ook aan de magere kant is ten opzichte van de analistenverwachtingen.

Volgens hem ziet het er naar uit dat online shoppen weer terugkeert naar een normaler niveau, na een flink hogere activiteit tijdens de lockdowns. "Maar ondertussen blijft Amazon in razend tempo de capaciteit uitbreiden om de levering binnen 1 dag waar te maken. Op korte termijn zal dit winsten wegsnoepen, maar op lange termijn blijft de business case van Amazon fier overeind", stelt hij gerust. 

"Amazon is als een van de besten gepositioneerd om te profiteren van het veranderende koopgedrag van consumenten. Daarnaast is Amazon Web Services duidelijk leidend op het gebied van publieke clouddiensten."

Hij merkt op dat de omzetdip beperkt bleef tot Amazon's eigen online store segment, terwijl andere segmenten wel goed presteerden. De winstgevendheid als geheel was indrukwekkend gezien de lagere omzet, aldus Romanoff. De analist handhaaft zijn Fair Value van 4200 dollar per aandeel. Vrijdag sloot Amazon rond 3462 dollar.

2. Kraft Heinz

Bij foodgigant Kraft Heinz lijkt het erop dat de markt niet blij is met het gebrek aan transparantie, zegt Morningstar-analist Erin Lash. "Het management weigert namelijk om een annual guidance te geven, anders dan de langetermijndoelen van 1%-2% autonome omzetgroei en 4%-6% aangepaste winst per aandeel-groei."

Er is best wat veranderd sinds het aantreden van CEO Miguel Patricio twee jaar geleden. "De performance is duidelijk verbeterd. de autonome omzet steeg 5% in Q2 voor het tweede jaar op rij, voor zowel de geconsolideerde groep als de Amerikaanse entiteit, die 70% van de totale omzet uitmaakt."

Nog indrukwekkender vindt Lash dat deze groei niet gepaard ging met erosie van de winstgevendheid door investeringen, want de operationele marges stegen met 140 basis punten ten opzichte van dezelfde periode in 2019, terwijl de marketinguitgaven ruim 10% stegen. 

Dat de koers recent is teruggevallen, ziet zij als een interessant instapmoment. De huidige koers ligt zo’n 25% onder de fair value die ze voor het aandeel Kraft Heinz berekent.

3. Teva Pharmaceutical

Dan het Amerikaans-Israëlische farmaceutische bedrijf Teva. Het concern behaalde het afgelopen kwartaal bescheiden resultaten, met een omzet die nagenoeg vlak bleef en marges die binnen de range vielen van Morningstar-analist Damien Conover. "De omzetontwikkeling is wat mager, maar het bedrijf blijft druk doende om de schulden te verminderen."

Ook is er een kans dat er een schikking komt in een smeergeldzaak waar Teva in verwikkeld is, en dat het te betalen bedrag lager uitkomt. Conover blijft daarom bij zijn fair value van 20 dollar per aandeel (bekijk hier de actuele koers).

4. Wells Fargo

Tot slot Wells Fargo, dat bij Morningstar als top pick geldt onder de traditionele Amerikaanse banken. "We zien bij Wells Fargo, als de grootste consumentenbank van de VS, een uniek opwaarts potentieel in vergelijking met concurrenten, aangezien veel opgepot spaargeld weer is gaan rollen in 2021 en ook daarna zal blijven rollen", zegt analist Eric Compton. 

De winst die Wells Fargo rapporteerde over het tweede kwartaal was goed. De resultaten passen binnen de verwachtingen die Compton had. De analist gaat nu uit van renteverhogingen in 2023 in plaats van het eerdere 2025. Hij verhoogt zijn fair value naar 55 dollar (het aandeel sloot vrijdag op 46,47 dollar).

Lees ook: Berkshire Hathaway: aantrekkelijk aandeel?

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.