Bill Gates: Klimaattechnologie levert 10 Tesla’s, een Google, een Amazon en een Microsoft op

Door Belegger.nl op 25 oktober 2021 08:40 | Views: 12.835

Bill Gates: Klimaattechnologie levert 10 Tesla’s, een Google, een Amazon en een Microsoft op

Rijk worden hoeft voor Bill Gates niet meer. Maar voor wie het wel wil, heeft hij een tip. Er zijn volop kansen in klimaattechnologie. Het Tesla van de toekomst, of Big Climate Tech, wie wil er nu niet in beleggen?

Daar gloren rendementen die vergelijkbaar zijn met wat de grootste techbedrijven opleveren, schrijft CNBC naar aanleiding van een interview met Gates tijdens de virtuele SOSV Climate Tech Summit. U moet wel risico’s durven nemen.

Iedereen kent beurslieveling Tesla. "Maar er komen nog acht tot tien van zulke bedrijven", voorspelt Bill Gates. "Het is dat we er nu nog maar één kennen."

Nieuwe Microsofts en Googles

De koers van Tesla is onder leiding van Elon Musk de afgelopen vijf jaar meer dan 2000% gestegen. Iedereen die in Tesla heeft belegd, voelt zich een slimme winnaar. Maar de winst zal uitgesmeerd worden over een groter aantal ondernemingen. En er zullen bedrijven komen van het type Microsoft, Google en Amazon. Dat zijn nu drie van de vier meest waardevolle Amerikaanse bedrijven. 

SOSV is een durfkapitalist die investeert in start-ups in klimaattechnologie. Gates zelf investeert ook in schone technologie. Hij doet via zijn bedrijf Breakthrough Energy Ventures, waarin ook Jeff Bezos, Michael Bloomberg en Ray Dalio investeren.

Lees verder: 5 manieren om te investeren in de strijd tegen klimaatverandering

Klimaat laat veel geld in rook opgaan

Hoewel Gates optimistisch is over de sector, verwacht hij dat er veel geld zal worden verloren. Hij trekt een vergelijking met het uiteen klappen van de internetbubbel. "Het is vandaag net zoals de begindagen van software en computers. Veel technologie staat nog in de kinderschoenen en beleggers moeten goed afwegen hoe levensvatbaar een idee is." 

Ook zullen veel projecten cash verbranden voordat kan worden bewezen dat zij werken. Gates wijst op kernfusie, kernsplijting en energieopslag. "Die terreinen vereisen honderden miljoenen of, in het geval van kernenergie, miljarden dollars om te testen, zonder dat zeker is of de technologie een bijdrage levert of niet. De helft van de technologie die nodig is om naar nul emissie toe te gaan, bestaat nog niet of is te duur."

Er is niet alleen geld nodig

Maar er is meer dan alleen geld nodig. Beleidmakers zullen moeten zorgen voor stimulering van emissievrije technologieën. De moeilijkste sectoren in de klimaattechnologie zijn het afvangen van CO2, waterstof, staal en duurzame vliegtuigbrandstof. Het faalpercentage zal hoog zijn, maar er zijn ook genoeg succesvolle ideeën, met name als die de juiste overheidssteun krijgen.

Te risicovol? Zoek het elders

Beleggers die hun geld met minder risico aan het werk willen zetten kunnen bijvoorbeeld kiezen voor het financieren van zonneparken. Degenen die het risico niet aankunnen of die rendement op korte termijn willen, raadt Gates aan het ergens anders te zoeken.

Zie ook: De 15 interessantste ESG-aandelen volgens Morgan Stanley

Reacties

2 Posts
suske wiet
0
Deze man heb ik geen vertrouwen in .
Ook hebben we aan hem te danken dat er mensen hun niet laten vaccineren .
kees5555
1
quote:

suske wiet schreef op 25 oktober 2021 08:50:


Deze man heb ik geen vertrouwen in .
Ook hebben we aan hem te danken dat er mensen hun niet laten vaccineren .


Uh? Waarom zegt Suske Wiet dat Bill Gates de oorzaak is dat er mensen zijn die zich niet laten vaccineren??? Bill Gates is voorstander van vaccineren. Hij heeft geld geinvesteerd zodat bedrijven extra financiele armslag kregen om vaccins te ontwikkelen. Ook is hij voorstander van vaccinatie in arme landen, zodat daar minder kinderen overlijden.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.