Jaloers op de rijken der aarde? Profiteer mee met deze 7 aandelen

Door Belegger.nl op 28 oktober 2021 10:40 | Views: 17.754

Jaloers op de rijken der aarde? Profiteer mee met deze 7 aandelen

If you can’t beat them, join them. Dat geldt ook voor de rijken, die door de crisis alleen maar rijker zijn geworden. Hoe kunt u een graantje meepikken van hun rijkdom?

Josh Enomoto zet op InvestorPlace 7 aandelen op een rij die u laten profiteren van het geld dat de rijken laten rollen.

Toen de coronapandemie uitbrak, dachten veel mense dat deze crisis het begin van het einde was. Wie kon er in die pandemische situatie nog aandelen bedenken om te kopen? Ze waren er, onverschrokken mensen die beseften dat niets, ook geen pandemie, de Amerikaanse geest kon breken. Deze contraire beleggers zagen kansen waar de meesten risico’s zagen.

De rally die erop volgde leverde volgens BBC.com vijf miljoen nieuwe miljonairs op over de hele wereld. De kloof tussen rijk en arm werd breder. Welgestelden profiteerden van de lage rente, onder meer door vastgoed te kopen. Dat heeft bij veel mensen een bittere smaak in de mond achtergelaten.

Ook rijk worden?

Hier zijn zeven koopwaardige aandelen waarmee u kunt profiteren van de opkomst van de kersverse miljonairs. Wel met een disclaimer erbij: menselijk gedrag valt moeilijk te voorspellen. Maar Enomoto vermoedt dat dit bedrijven zijn die kunnen profiteren van hogere welvaart.

  • Ferrari
  • Volkswagen
  • Estee Lauder
  • AbbVie
  • Vail Resorts
  • Swatch
  • Joby Aviation

Ferrari – alleen voor leden van la famiglia

Op papier mogen er dan miljoenen miljonairs bijgekomen zijn, de buitenwereld ziet het pas als u rondrijdt in een Ferrari. Een sterk merk, ongeëvenaard in prestige en exclusiviteit. Een gevulde portemonnee is niet genoeg: Ferrari zegt regelmatig nee tegen geïnteresseerde klanten.

Ondanks de pandemie boekte het steigerende paard een omzet van 4,2 miljard dollar in 2020, iets meer dan een half procent meer dan in 2019. En dit jaar lijkt de groei nog groter te zijn. Het lijkt een van de topaandelen om te kopen als u blootstelling zoekt aan de rijken der aarde.

Volkswagen – een premiummerk?

Na Ferrari een auto voor het volk? Volkswagen is toch geen premiummerk waar de rijken der aarde in rondrijden? Maar het bedrijf bezit meer merken dan alleen VW. Wat te denken van Lamborghini, de ultieme rivaal van Ferrari, of iconische merken als Bentley, Bugatti en Porsche. Die zustermerken van Volkswagen zorgen voor sterke financiële prestaties. 2020 was een moeilijk jaar voor VW, met een omzetdaling van 3,4% ten opzichte van het resultaat van 2019, maar de groei zit er weer in.

Estee Lauder – tiptop verzorgd voor de inhaalslag

Volgens Vogue Paris staat Estee Lauder in de top 10 van meest invloedrijke luxe cosmeticamerken. Vermogende consumenten zullen daarom waarschijnlijk verschillende producten van het bedrijf gebruiken.

Ondanks de impact van corona wist de cosmeticagigant 14,3 miljard dollar aan omzet te boeken in 2020, een daling met iets minder dan 4% ten opzichte van 2019. Dat is een hele prestatie gezien de impact van de lockdowns op de retailsector. De toekomst lijkt verzorgd. Mensen zijn bezig met een inhaalslag en zijn bereid om geld uit te geven. Die sterke vraag jaagt de verkopen van het cosmeticaconcern op.

Lees meer: 5 mythes over rijk worden

AbbVie – botox voor beleggers

Toen de coronamaatregelen werden versoepeld, nam de vraag naar schoonheidsproducten toe. Voor de rijken is make-up waarschijnlijk niet voldoende - liever een make-over, en dan bedoelen we Botox.

Een simpele injectie geeft welgestelden een jeugdige uitstraling. Dat maakt Enomoto positief over AbbVie, eigenaar van Botox. Maar er is nog een reden. Steeds meer millennials en Generatie Z beginnen met preventieve Botox-behandelingen om vroegtijdige veroudering tegen te gaan. Enomoto vindt het een krankzinnig koopargument, een cynische reden om de aandelen te kopen. Maar als deze klasse staat te springen om een Botox-behandeling, waarom dan niet meeprofiteren?

Vail Resorts – de exclusieve ski-ervaring

Rijke mensen hebben ook behoeften. Behoefte aan ervaringen, al zijn die mogelijk van een andere orde - of smaak - dan die van de doorsnee wereldburger. Dat brengt Enomoto bij Vail Resorts: sportbeleving op een ander niveau. Skiën voor mensen met stevige financiële middelen.

De outfit, het materiaal, de ski-beleving - het is bij elkaar al snel goed voor een omzet die per sporter in de duizenden loopt. Naarmate de samenleving normaliseert, kun je redelijkerwijs verwachten dat de welgestelden weer de pistes opgaan. Dat zou goed moeten zijn voor aandelen als Vail Resorts.

Swatch – de Volkswagen onder de horloges

Swatch lijkt wel een beetje de Volkswagen van de horlogerie. Het is op zichzelf niet bepaald een merk waar rijke mensen op af komen. Swatch, met kleurrijke en excentrieke productlijnen, trekt een jong publiek. Maar u moet weten welke grote merken het heeft overgenomen. Dan hebben we het over uurwerken van Omega, Longines en Blancpain, en meer eersteklas namen.

De combinatie van luxeproducten en een terugkeer naar de normale gang van zaken kan Swatch uit zijn huidige dip helpen. De detailhandelsverkoop in het subsegment van luxeproducten zal naar verwachting gaan aantrekken. En als dat gebeurt, zal Swatch ervan te profiteren.

Joby Aviation – uitstijgen boven de gewone man in de file

Met stedelijke mobiliteit door de lucht heb je het echt gemaakt. Toen Donald Trump nog een reality-tv-ster was, maakte hij zijn grootste statements met zijn persoonlijke helikopter en privéjet.

Met de komst van nieuwe innovaties in persoonlijke mobiliteit proberen bedrijven als Joby Aviation luchtvervoer een beetje toegankelijker te maken. Joby is gespecialiseerd in elektrische verticaal opstijgende en landende vliegtuigen.

Joby bespaart tijd. Verkeersopstoppingen kunnen volgens deskundigen de Amerikaanse economie uiteindelijk 2,8 biljoen dollar kosten tot 2030. Mobiliteit via de lucht kan dus de moeite waard zijn als het tijd bespaart, vooral voor hoogproductieve personen.

Enomoto vermoedt dat de oplossingen van Joby Aviation in eerste instantie gericht zullen zijn op de rijken. Het is dus een speculatief aandeel om te kopen als u wilt gokken op het gedrag van de welgestelden.

Zie ook: Rijk worden? 7 tips van jonge miljonairs

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.