Kooplijst 2022: Nico Bakker

Door Redactie op 20 december 2021 08:30 | Views: 78.110

Kooplijst 2022: Nico Bakker

Wat is de decembermaand zonder de Belegger.nl Kooplijsten? Ook dit jaar laten we die niet aan u voorbij gaan. Het recept is bekend: experts geven hun drie favoriete aandelen voor het aankomende jaar door. Technisch analist Nico Bakker bijt vandaag het spits af.

"Net als vorig jaar kies ik drie fondsen die voor de langere termijn goed trenderen. Dat houdt in dat ze een mooi proces van hogere toppen en hogere bodems laten zien. En ook belangrijk: de risk/reward-verhouding van alle drie de namen is gunstig; de verliesruimte beperkt is en het winstpotentieel is twee keer zo groot."

Alfen

De eerste kandidaat is Alfen. "De laadpaalfabrikant heeft nog niet zo’n lange historie op de beurs, maar charttechnisch is wel duidelijk dat het aandeel dit jaar is opgestoomd tot 100 euro, waarna een lichte correctie kwam en Alfen terugviel naar de range 80 tot 85 euro."

"Opnieuw wordt de trend vervolgd en wordt een aanval op de 103, 104 euro gedaan. Mocht de koers onder de 80 euro uitkomen, dan komt er een serieuze correctie en dat wil je niet meemaken, dan moet je wegwezen. Maar daarboven is er veel opwaarts potentieel. Er is maar een kleine ruimte aan de onderkant en veel ruimte aan de bovenkant."

Aperam

Staalreus Aperam heeft natuurlijk een langere beurshistorie. "Dit jaar is het aandeel opgestoomd van 35 naar 55 euro. In de afgelopen vier maanden hebben we een niet meer dan normale correctie gezien terug naar de 42, 43 euro. Onder de 40 zou ik geen positie meer nemen."

"Binnen de langeretermijntrend zullen we nieuwe, hogere bodems gaan zien en is de kans reëel dat we doortrekken naar 55 euro. Er is best een kans dat ook die top nog geslecht wordt, maar dat is van latere 'zorg'.  Het gaat erom dat de correctie die is ingezet, opdroogt, en dat de bulls zich klaarmaken voor een beweging terug naar de 55 euro."

Boskalis

Het beeld van baggeraar Boskalis lijkt op dat van Aperam, aldus Bakker. "Ook Boskalis is een trenderend fonds. In februari van dit jaar is er een uitbraak geweest en is de dalende trend verlaten. Een eerste opleving zagen we naar krap 30, en toen een logische correctie naar 24 euro."

"Alle indicatoren geven aan dat er gesteund wordt, en dat betekent instapkansen voor langetermijnbeleggers: zij hebben rustig afgewacht tot die 24 op de borden stond, en zij liften mee tot 30 euro. Ik zou er een tweetrapsraket van maken. Eerst meeliften tot 30 en boven de 30 posities verdubbelen en op naar de 40 euro."


Meer Kooplijsten 2022

Lees ook: Kooplijst 2022: Martine Hafkamp

Lees ook: Kooplijst 2022: Martijn Meijer

Lees ook: Kooplijst 2022: Erik Mauritz

Lees ook: Kooplijst 2022: Janneke Willemse

Lees ook: Kooplijst 2022: Jaap Steur

Lees ook: Kooplijst 2022: Jean-Paul van Oudheusden

Lees ook: Kooplijst 2022: Cees Smit

Reacties

2 Posts
Billy
0
Ik neem aan dat Nico Bakker volledig steunt op technische analyse? Geen enkele referentie naar de business, strategie, ebtida, ratio's, etc... Gewoon patronen herkennen, steunpunten zetten en hupsala!
beleggertje2020
0
Met Alfen gaat die gast zich vooral flink verslikken. Ook met boskalis zal ie zich een vette buil gaan vallen als ie daar recent inzit. Zit ie er al langer in , dan praat ie wellicht al helemaal naar zijn eigen broekzak. Het wordt tijd dat die gasten in the big reset es keihard aangepakt worden door zeer heftige koersdalingen in zaken waar al dat soort goeroes als Nico Bakker en Hafkamp inzitten !
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront