Kooplijst 2022: Martine Hafkamp

Door Redactie op 21 december 2021 09:10 | Views: 62.797

Kooplijst 2022: Martine Hafkamp

Gisteren beet Nico Bakker het spits af in de Belegger.nl Kooplijsten. Vandaag de beurt aan Martine Hafkamp van Fintessa Vermogensbeheer. Van welke drie aandelen verwacht zij mooie prestaties aankomend jaar?

"Wat betreft mijn tips van vorig jaar - Boskalis, Prosus en Nvidia - kan ik zeggen dat wij bij Fintessa al in de zomer afscheid hebben genomen van Prosus. Door het grote belang in Tencent werd het steeds meer een speelbal van de nukken en grillen van de Chinese overheid. In Boskalis houden wij vertrouwen en Nvidia is op alle vlakken actief waar je als bedrijf moet zijn", aldus de expert.

Voor het nieuwe jaar tipt zij de volgende bedrijven:

Volkswagen

"De opmars van de elektrische auto gaat ook door. Volkswagen is - zeker in Europa - op dat gebied een geduchte concurrent aan het worden van Tesla. Volkswagen is in tegensteling tot Tesla echter nog redelijk gewaardeerd. Er is nog wel enig herstel mogelijk na de koersval van de afgelopen maanden."

"Volkswagen kan bovendien in een autoland als Duitsland op de nodige steun van de staat rekenen. De Duitse economie leunt sterk op de automobielindustrie. Het slagen van de energietransitie is van belang, zeker van de nieuwe regering die 'groen' hoog in het vaandeel heeft staan. China viel sterk terug dit jaar, maar daar is nu speciaal een directeur voor aangesteld om daar marktaandeel terug te winnen."

"VW gaat fors investeren in elektrisch, niet alleen in auto’s maar ook in accu’s en kan de concurrentie aan met Tesla, ook nu Tesla naar Duitsland komt en efficiënter produceert. Kwaliteit telt namelijk ook. De problemen tussen topman Diess en de ondernemingsraad lijken opgelost. Met een koerswinstverhouding van 5 voor volgend jaar en een dividendrendement van 4,5% kun je je volgens mij geen buil vallen aan dit aandeel."

ABB

Tweede op de lijst is de Zweeds-Zwitserse automatiseringsspecialist ABB. Hafkamp: "Volgend jaar zal de trend reshoring in alle hevigheid losbarsten. Steeds meer producenten hebben tijdens de pandemie meegemaakt dat het hebben van een productielocatie ver weg (vanwege de lage lonen) niet ideaal is. Daarom halen ze de productie (van onder andere voeding, chips, accu’s) terug naar 'huis'. Dit houdt in dat er veel nieuwe fabrieken gebouwd/gerenoveerd zullen worden die volledig moeten voldoen aan de ESG-normen van tegenwoordig. Dit betekent robotisering, verduurzaming, automatisering etc. ABB is een van de aangewezen partners hiervoor."

"Daarnaast koopt ABB aandelen terug, wat gunstig is voor de winst per aandeel. Het dividendrendement is aantrekkelijk en de recente plannen om de e-mobility-divisie (laadpalen) naar de beurs te brengen zorgen voor nog veel meer cash dat deels naar de aandeelhouder zal vloeien. Belangrijk is dat de voorraadtekorten die ABB nu ondervindt snel worden opgelost. Het management is daar zelf erg voorzichtig over en voorziet dat er tot ver in 2022 sprake zal zijn van tekorten. Desondanks verhoogde men tijdens de Capital Markets Day de verwachting voor de winst en omzet in 2022."

Equinix

Tot slot het Amerikaanse datacenterbedrijf Equinix. "De coronapandemie heeft ervoor gezorgd dat het dataverkeer een enorme vlucht heeft genomen. Datacenters worden, mede met de uitrol van 5G, steeds belangrijker in onze gedigitaliseerde wereld. Niemand kan nog om de machinekamer van het internet heen."

"Equinix is een unieke speler omdat zij in tegenstelling tot veel concurrenten beter beveiligd, sneller en goedkoper is in de opslag van data. Nvidia is de sterkste speler ter wereld op het gebied van niet-publieke datacenters. Daar komt bij dat Equinix voor 100% hernieuwbare energie gebruikt. Dat is een grote pré in een snel richting ESG veranderende wereld. Pensioenfondsen en verzekeraars die afscheid nemen van fossiel moeten toch alternatieven in hun portefeuilles opnemen."

Lees ook: Kooplijst 2022: Nico Bakker

Meld u aan voor de Belegger.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

4 Posts
beleggertje2020
1
Denk eerder dat ze in al die aandelen zelf al zit met een hoop verlies. Ze preekt ze m.i aan om daar zelf uit de verliezen te willen komen !
tenderman
0
Interessant. Waarop is uw beschuldiging gebaseerd?
(Het is trouwens "aanprijzen", niet "aanpreken".)
stef1978
0
Na de tips van Ørsted en Garmin, denk ik dat ze beter een andere baan kan zoeken.
Geeft ook wel wat aan als je naar Business Class gaat. Dan gaan de zaken niet goed
jeroen12
0
Niemand kan de toekomst voorspellen. Die mensen doen hun best maar kunnen ook niet toveren. Soms trekken ze het goede lot en een andere keer slechte.
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.