Kooplijst 2022: Jaap Steur

Door Belegger.nl op 27 december 2021 10:30 | Views: 41.186

Kooplijst 2022: Jaap Steur

De kerstdagen zijn weliswaar achter de rug, maar de Belegger.nl Kooplijst-pret gaat nog even door. Experts geven hun favorieten voor 2022 prijs, met vandaag Jaap Steur, portefeuillemanager bij Axento Vermogensbeheer.

"Misschien is het goed om vooraf even duidelijk te maken dat we bij Axento Vermogensbeheer niet bezig zijn met de selectie van individuele aandelen, maar ook geen pure indexbeleggers zijn. We leggen de nadruk op stijlfactoren en duurzaamheid. Dat gezegd hebbende, zijn er wel bedrijven die bovengemiddeld interessant zijn. Ik kies voor ASML, Nvidia en Gilead."

ASML

"ASML is bijzonder goed gepositioneerd voor de toekomst. De snelle technologische ontwikkeling waar we nu in zitten in is ondenkbaar zonder chips. Tijdens de supply chain-crisis werd eens te meer duidelijk hoe belangrijk chips zijn in alledaagse producten. Chips zijn niet alleen onmisbaar in de techsector, maar zijn verweven in bijna alle sectoren."

"Niet onbelangrijk voor ons is dat ASML goed scoort op ESG-kenmerken. Wij hanteren Thomson Reuters als bron, en die geeft scores op ESG-factoren. ASML komt daar bovengemiddeld goed uit de bus. Ze proberen zoveel mogelijk in te zetten op een circulair productieproces, met zo min mogelijk schade aan het milieu. Dat past goed bij de trend bij duurzaamheid, die steeds belangrijker wordt."

Nvidia

Dan het Amerikaanse chipaandeel Nvidia. "Dit bedrijf is al sinds jaar en dag bezig met AI, autonoom rijden, gaming en robotica, onderwerpen die een grote vlucht zullen gaan maken de komende jaren." 

"Je ziet bij Nvidia dat de winstverwachtingen relatief hoog zijn ten opzichte van sectorgenoten. De balans is sterk, de verhouding tussen vreemd vermogen en eigen vermogen is relatief laag, terwijl de winstmarges hoog zijn. Het aandeel is wat aan de prijs, maar voor kwaliteit wordt betaald. Nvidia scoort ook goed op duurzaamheid. Al met al is dit zeker een interessant aandeel voor de langetermijnbelegger."

Gilead Sciences

Als laatste noemt Steur de Amerikaanse biofarmaceut Gilead Sciences. "Dit heeft zo’n 20 projecten in de pijpleiding, waarvan er 7 in fase III zitten. Je hebt nooit zekerheid, en zeker niet bij biofarmaceuten, maar dit geeft wat betreft de winstgevendheid en de winstontwikkeling wel wat meer vertrouwen ten opzichte van concurrenten. De resultaten zijn vrij stabiel. Bovendien is het aandeel aantrekkelijk gewaardeerd. Dit is dus ook zeker een interessante naam voor de lange termijn."

 Lees ook: Kooplijst 2022: Nico Bakker

Lees ook: Kooplijst 2022: Martine Hafkamp

Lees ook: Kooplijst 2022: Martijn Meijer

Lees ook: Kooplijst 2022: Erik Mauritz

Lees ook: Kooplijst 2022: Janneke Willemse

Reacties

2 Posts
theo.vos
1
Nvidia heeft een P/E van 92; ASML van 54. Beiden gelijke profitmarges; nett profit 30 % en operating profit 35 %. Dan ga ik toch voor het Hollandse product!!
AltijdMis
0
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront