5 Warren Buffett-aandelen voor op de watchlist

Door Belegger.nl op 11 januari 2022 08:37 | Views: 25.099

5 Warren Buffett-aandelen voor op de watchlist

Berkshire Hathaway, het investeringsconglomeraat van Warren Buffett, beheert een van de meest gevolgde aandelenportefeuilles ter wereld. Beleggers zijn razend benieuwd welke aandelen een van de beste beleggers ter wereld koopt en verkoopt.

Investorplace heeft uit de posities van Berkshire Hathaway de aandelen geselcteerd die een vrije kasstroom van ten minste 10% hebben. Wij pikken er 5 uit.

Apple

Dit lijstje kan niet compleet zijn zonder Apple. De iPhone-fabrikant maakt meer dan 40% van de portefeuille van Berkshire uit. Onlangs brak de beurswaarde van het bedrijf door de 3 biljoen dollar, en hoewel dit slechts een symbolische grens is, zegt het wel iets over de techsector in het algemeen.

Met een omzet van 366 miljard dollar over de afgelopen 12 maanden, een vrije kasstroom van 93 miljard dollar en een vrijekasstroommarge (de vrije kasstroom gedeeld door de omzet) van 25,4% is Apple zeker een aandeel dat het overwegen waard is. Paul Weeteling, techanalist bij de IEX Beleggersdesk, noemt Apple 'de sterkhouder onder de techaandelen'.

Zie ook: Dit is een van Buffetts beste investeringen ooit

Coca-Cola

Coca-Cola is een echte all time favourite van Warren Buffett. Hij is niet alleen gek op het drankje zelf, ook op de onderneming erachter. De 400 miljoen aandelen die Berkshire Hathaway bezit representeren 9,3% van het bedrijf.

Behalve op frisdranken zet Coca-Cola de laatste jaren ook in op de in populariteit toenemende sportdranken, getuige de overname van sportdrankfabrikant BodyArmor. Het bedrijf wil de grootste sportdrankenfabrikant ter wereld worden, en met Coca-Cola achter zich zit die kans er dik in. 

Buffett ontvangt jaarlijks 700 miljoen aan dividend van Coca-Cola, en het ziet er niet naar uit dat hij dat snel wil opgeven. Dit kan dus een mooi defensief aandeel voor 2022 zijn.

Check ook: Coca-Cola, een echte Dividend Aristocrat

BYD 

BYD (Build Your Dreams), een Chinese maker van elektrische auto’s, is wellicht de minst bekende van dit lijstje (lees hier meer over BYD in de column van Martine Hafkamp). In 2008 kocht Buffett 225 miljoen aandelen voor 8 Hongkong-dollars per stuk. Momenteel worden ze verhandeld voor rond de 246 Hongkong-dollar. 

De vrijekasstroommarge ligt op 12,9%, maar die kan met het oog op de flinke groei die in de markt voor elektrische auto’s zit nog aardig aandikken.

AbbVie

Biofarmaceut AbbVie heeft een sterk jaar achter de rug. De koers kreeg er in 2021 zo’n 26% bij, en 30% als u het dividend meerekent. 

Vorige week werd bekend dat de Amerikaanse Food & Drug Administration (FDA) het geneesmiddel telisotuzumab vedotin (Teliso-V) tot 'doorbraaktherapie' heeft bestempeld voor de behandeling van niet-kleincellige longkanker. De omzet uit oncologie maakt nu ongeveer 13% van de totale omzet van AbbVie uit. Na deze aankondiging zal dat percentage zeker toenemen. 

De cijfers over het derde kwartaal waren sterk, met een omzetgroei van 11,3% en een toename van de winst per aandeel met 17,7%. Dit aandeel is de moeite waard om in de gaten houden, zeker gezien het mooie dividendrendement van 4,2%.

Berkshire Hathaway

Tot slot het ultieme Warren Buffett-aandeel: dat van het moederbedrijf zelf. In 2021 kreeg Berkshire Hathaway Class B er 29% bij. Om het rendement op te krikken, kocht de onderneming afgelopen jaar enthousiast eigen aandelen in: in de eerste negen maanden van 2021 voor 20 miljard dollar, 29% meer dan een jaar eerder. 

Niels Koerts van de IEX Beleggersdesk is enthousiast over het aandeel vanwege het sterke trackrecord, de spreiding van de beleggingen en de kredietwaardigheid van het bedrijf. "Het investeringsvehikel van Warren Buffett is een prachtig middel om mee te doen met een van de beste beleggers die de wereld ooit heeft gekend", schrijft hij in zijn IEX Premium-analyse.

Lees meer: De beleggingsregels van Warren Buffett

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront