Welke kant de markt ook op gaat, met deze aandelen zit u goed

Door Redactie op 10 februari 2022 08:30 | Views: 29.033

Welke kant de markt ook op gaat, met deze aandelen zit u goed

Welke kant gaat de markt op? Na een succesvol 2021 is de start van 2022 om snel te vergeten. InvestorPlace heeft 7 aandelen geselecteerd die ongeacht wat de markten doen, blijven groeien. Dat heeft de geschiedenis bewezen.

Er zijn aandelen die altijd wel lijken te stijgen, of we nu in een bullmarkt of in een bearmarkt zitten. Verrassend genoeg zijn dat er meer dan u zou verwachten. De meeste beleggers denken namelijk meteen aan de FAANG-aandelen. Maar die slaat Investorplace nu over, zeker na de recente forse correctie voor Meta Platforms.

De top 7 bestaat uit bedrijven die goederen en diensten leveren die alom worden geconsumeerd. Ze behoren tot de allerbeste in hun sectoren. Dat is een recept voor een sterk bedrijf, met sterke aandelen die alle marktomstandigheden doorstaan. 

  • LVMH 
  • Coca-Cola
  • Taiwan Semiconductor Manufacturing
  • Visa
  • Disney
  • Procter & Gamble 
  • Exxon Mobil

LVMH Louis Vuitton Moet Hennessy – luxe huizen leveren veel omzet

De lijst wordt gevuld met toonaangevende merken met een blijvende kracht in hun sector. In de modewereld zijn er een handvol bedrijven die strijden om de eerste plaats, Europese merken domineren de lijst. Het Franse LVMH staat op de tweede plaats als we kijken naar de winst, achter het Italiaanse Gucci. Maar LVMH is zeker een aandeel om te overwegen.

LVMH spreekt over 'huizen' en bedoelt daarmee clusters van merken in alcohol, lederwaren en mode, cosmetica, detailhandel, juwelen en horloges. Deze huizen hebben collectief goed gepresteerd. 2021 was een goed jaar voor LVMH. De omzet steeg met 44% ten opzichte van 2020 en 20% ten opzichte van 2019. Met name de lederwaren- en modeactiviteiten presteerden goed. Dat huis omvat de merken Louis Vuitton, Christian Dior, Fendi, Celine en Loewe, die allemaal nieuwe records bereikten voor omzet en winstgevendheid. 

Ook analist Martin Crum van de IEX Beleggersdesk is te spreken over het conglomeraat en noemt het een aandeel dat 'bij uitstek inflatie-proof' is. "Het concern verrast positief op vrijwel alle relevante variabelen: omzet, cashflow, nettowinst en dividend", schrijft hij in zijn IEX Premium-analyse.

"Er hangt een stevig prijskaartje aan, maar vergeleken met diverse 'peers' geen buitensporig prijskaartje. Zeker niet afgezet tegen de veel grotere marktomvang van LVMH, de solide balans en de weerbaarheid in een omgeving met verhoogde inflatie."

Coca-Cola - wordt weer geschonken in de restaurants

Bij Coca-Cola denkt u waarschijnlijk onmiddellijk aan Warren Buffett. Hij is misschien wel de meest fervente en beroemde supporter. Verder denkt iedereen aan het rode blikje of bekende flesje, dat overal ter wereld verkrijgbaar is. Een klassiek consumentenmerk dat nooit uit de mode is geraakt. Het is de koning onder de frisdranken. Het aandeel wint, ongeacht hoe de markt het doet. Nou ja, het dook wel fors omlaag in de pandemie. Maar onlangs bereikte Coca-Cola weer het koersniveau van voor de coronacrisis. 

Coca-Cola werd hard geraakt in de pandemie, omdat het voor een hoog percentage van de omzet afhankelijk is van restaurants die in lockdown gingen. Analisten van Guggenheim merken echter op dat de restaurantverkoop sneller verbetert dan verwacht. Dat is een deel van de reden waarom het aandeel zo opveert. Guggenheim denkt dat de winst per aandeel dit jaar met 12% zal stijgen.

Taiwan Semiconductor Manufacturing – innovatieve marktleider

Investorplace stelt dat het belang van TSMC voor de wereldeconomie niet genoeg kan worden benadrukt. Het Taiwanese bedrijf domineert de chipsector, het produceert chips voor 's werelds belangrijkste afnemers. De problemen met de toeleveringsketen hebben het belang van deze chips voor de economie alleen maar onderstreept. Door die dominantie positie zal het aandeel TSMC winnen, ongeacht de markten.

De website wijst op het technisch leiderschap, waardoor het bedrijf deze dominante positie en stevige inkomsten al jaren kan volhouden. TSMC was pionier en leider op het gebied van zeven-nanometer-chiptechnologie. Dit is van cruciaal belang voor nieuwe gebieden als kunstmatige intelligentie en 5G. 

Bekijk ook: Spreid uw portefeuille met deze 7 Europese aandelen

Visa – betalen gaat steeds meer per kaart

De koersgrafiek van Visa gaat gewoon één kant op, omhoog door de tijd heen. Het presteert buitengewoon en blijft het goed doen. Zo rapporteerde het sterke winsten in het eerste kwartaal van 2022. De aangepaste winst per aandeel bedroeg 1,81 dollar, 11 cent beter dan de verwachting. De omzet steeg met 24% tot 7,1 miljard dollar. En de verwachtingen zijn dat de toch al sterke activiteiten van Visa nog verder zullen aantrekken. De acceptatie van digitale betalingen groeit onder meer door een toename van het internationale reisverkeer. Dat betekent natuurlijk een toename van het creditcard-gebruik. Visa heeft een dominante positie gemeten naar kredietkaarttransacties en het aantal kaarten in omloop. 

Is het aandeel Visa niet overgewaardeerd? De koers/winstverhouding is 32 keer de verwachte winst voor 2022. Maar Visa loopt niet het kredietrisico dat banken wel hebben. Bovendien heeft het enorme kansen met de toenemende acceptatie van digitale betalingen. 

Disney – buy the dip

Disney heeft een bijzondere status; het is een legendarisch entertainmentmerk waarbij we allemaal wel onze jeugdherinneringen hebben. Het aandeel is weliswaar tijdelijk gedaald door de tegenvallende abonneeprognoses van concurrent Netflix, maar dit kan een klassieke buy the dip-kans zijn.

Disney-aandelen stegen snel tijdens het dieptepunt van de pandemie. De streamingdienst was roodgloeiend na de lancering in 2019. Toen kwamen er tekenen van een vertraging en de aandelen ondergingen een correctie. Zwakker dan verwachte resultaten in november hielpen ook niet. Investorplace voorspelt echter positievere resultaten bij de komende cijferpresentatie, waardoor het sentiment weer kan keren.

Procter & Gamble - een dividendkoning

Procter & Gamble wint in elke markt. Het bezit verschillende merken waar consumenten niet omheen kunnen. Gericht op een verscheidenheid aan behoeften, variërend van haar- en huidverzorging tot schoonmaak- en wasproducten. Over het algemeen doen bedrijven die basisconsumptiegoederen produceren het goed in moeilijke economische tijden. 

Het bedrijf overtrof bij de laatste cijferpresentatie de verwachtingen met een omzet van 21 miljard dollar en een winst per aandeel van 1,66 dollar. Het verwacht dat de organische groei van zijn iconische merken zal aanhouden, zelfs als de prijzen stijgen. Procter & Gamble is ook een dividendaandeel, met 65 opeenvolgende jaren van dividendverhogingen op de palmares. 

Exxon Mobil – duur, maar toch koopwaardig

Het aandeel Exxon Mobil bevindt zich momenteel in de buurt van het koersdoel van Investorplace. Dan is dit waarschijnlijk niet het beste moment om het aandeel te kopen. In normale tijden zou dat zo zijn, maar we leven in allesbehalve normale tijden. De olieprijs beleefde een extreem sterk jaar in 2021. In feite was energie de best presterende sector over de hele periode met een rendement van 53,3%. Daarom is Exxon Mobil zelfs tegen deze koers het overwegen waard. 

De laatste resultaten van ExxonMobil zijn in meerdere opzichten sterk. Zo genereerde het bedrijf 48 miljard dollar aan kasstromen uit operationele activiteiten, het hoogste sinds 2012. De winstcijfers waren sinds 2014 niet meer zo hoog geweest. De fossiele reus kondigde bovendien aan dat het voor ligt op schema met zijn emissiereductieplannen voor 2025. Dat zou ESG-beleggers ook een beetje gerust moeten stellen.

Lees verder: 10 defensieve Europese aandelen

Meld u aan voor de Belegger.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.