6 aandelen uit de Dow Jones die favoriet zijn bij CNBC

Door Belegger.nl op 2 juni 2022 08:30 | Views: 11.059

6 aandelen uit de Dow Jones die favoriet zijn bij CNBC

Deze Dow Jones-aandelen zijn favoriet bij uit beleggingsprogramma's bekende Amerikanen. Mark R. Hake zet ze op InvestorPlace een rij.

Hake maakt voor zijn selectie gebruik van de CNBC Stock Picker Tracker van Quiverquant.com. Vier van de zes Dow Jones-aandelen komen van deze lijst. De experts die aan het woord komen in Mad Money, Halftime Report en Fast Money kiezen graag aandelen met goede prestaties, die hen een goede reputatie geven.

Die informatie kan de gewone belegger natuurlijk gebruiken voor zijn eigen keuzes. Opde lijst staan bedrijven met een grote marktkapitalisatie, en de meeste ervan keren ook dividend uit, wat ook iets zegt over de vrije cashflow. Dat maakt ze aantrekkelijk voor allerlei soorten beleggers.

Disney – pretparkaandeel met potentie

De inkomsten stegen danjzij de parken met 23% in het eerste kwartaal. Mensen stonden weer in de rij voor Disneyland, Disney World en andere pretparken. Disney heeft een marktkapitalisatie van 199 miljard dollar.

De vrije kasstroom was positief met 686 miljoen dollar. Disney keert geen dividend uit en koopt evenmin aandelen in. Maar de waardering is nu redelijk; de koers is ongeveer 28 keer de winstverwachting voor dit jaar (tot 30 september) en 20 keer de verwachte winst voor volgend jaar. Als de VS erin slaagt een zware recessie te vermijden, zal dit aandeel waarschijnlijk een grote opleving kennen.

Walmart – een goedkope super

Walmart boekte in het eerste kwartaal een bescheiden omzetgroei van 2,4%. Het bedrijfsresultaat en de vrije kasstroom waren echter negatief. De economie maakt nu moeilijke tijden door. Deze druk op de marges leidde tot een daling van het aandeel, waardoor het nu goedkoop lijkt.

Walmart heeft een marktkapitalisatie van 354 miljard dollar. Het is een dividendaandeel met een rendement van 1,7%. De aandelen worden nu verhandeld tegen 20 (volgens Morningstar 22) keer de verwachte winst voor 2022 en slechts 18 keer de verwachte winst voor 2023, volgens Seeking Alpha. Dat maakt de aandelen nu relatief goedkoop.

Procter & Gamble – weinig tegenwind

Procter & Gamble realiseerde een 7% hogere omzet op jaarbasis in het eerste kwartaal. De organische omzet lag 10% hoger. Nog belangrijker is dat dit schoonheids- en verzorgingsmerkenbedrijf 5% winst vóór belastingen boekte en 6% meer winst per aandeel.

Bovendien verhoogde P&G de vooruitzichten voor 2022. Voorheen ging het uit van een omzetgroei van 3% tot 4% voor 2022. Nu voorspelt het een omzetgroei van 4% tot 5%. Het zegt ook dat de winst per aandeel met 6% tot 9% zal groeien. De marktkapitalisatie bedraagt 357 miljard dollar.

Het bedrijf lijkt geen last te hebben van tegenwind of een recessie, althans niet op dit moment. Daarom ziet de huidige multiple van 25 keer voor 2022 en 24 keer voor 2023 er zeer redelijk uit. Dit lijkt een goede investering te zijn, zolang de Amerikaanse economie niet in een diepe recessie terechtkomt.

Microsoft – een topper in de Dow Jones

Microsoft behaalde fantastische resultaten over het eerste kwartaal, met een omzetstijging van 18% en een winststijging van 14%. Er zijn maar weinig bedrijven van die omvang (2 biljoen dollar) die zo'n winst realiseren. Bovendien verwachten analisten nu een winst per aandeel van 9,42 dollar voor dit jaar dat eindigt op 30 juni 2022 - een stijging met 17% ten opzichte van vorig jaar. De winstverwachting volgend jaar betreft een groei van 14,1%.

Profiteren van deze groei kost niet zo veel, want de aandelen worden verhandeld voor slechts 25 keer de winstverwachting. Verder kent Microsoft een dividendrendement van 0,9%. Daarmee is het een van de beste Dow Jones-aandelen om in te beleggen.

Lees ook: Microsoft in de koopjeshoek

JPMorgan Chase – een goedkope grootbank

JPMorgan Chase & Co is een van de goedkoopste grootbanken met goede winstvooruitzichten. JPMorgan rapporteerde weliswaar lagere winsten in het eerste kwartaal van 2022 dan in het eerste kwartaal van 2021, maar het resultaat was nog steeds positief. Bovendien heeft het bedrijf een behoorlijk rendement op zijn kapitaal behaald: het rendement op eigen vermogen bedroeg 16%. De marktkapitalisatie bedraagt 386 miljard dollar.

De aandelenkoers is gedaald en de aandelen worden nu verhandeld tegen 11,5 keer de winstverwachting voor 2022, en slechts 10,2 keer die voor 2023. Bovendien heeft het aandeel een behoorlijk dividendrendement van 3,05%.

Daarnaast heeft JPMorgan een fors inkoopprogramma opgetuigd, met een omvang 30 miljard dollar vanaf mei 2022. Beide factoren bieden beleggers een aantrekkelijk rendement terwijl ze wachten tot het aandeel stijgt.

McDonald's – een smakelijk aandeel

McDonald's meldde recent dat de wereldwijde vergelijkbare omzet in het eerste kwartaal met 12% is gestegen. Het bedrijfsresultaat steeg echter met slechts 1%. Deze lagere groei was het gevolg van hogere kosten en het effect van het sluiten van de Russische en Oekraïense filialen. Het bedrijf vertrekt volledig uit Rusland, wat gevolgen kan hebben voor de resultaten in het tweede kwartaal.

Analisten voorspellen voor McDonald's - marktkapitalisatie 186 miljard dollar - een koers/winstverhouding van 25,6 keer voor dit jaar en 23,5 voor het volgende. Dit is iets lager dan de Morningstar-raming. Beleggers krijgen bovendien een dividendrendement van 2,2%. De bescheiden winstgroei met lagere koers-winstverhoudingen dan gewoonlijk maken de aandelen aantrekkelijk.

Lees ook: 9 aandelen om de inflatiestorm te doorstaan

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront