3 aantrekkelijk gewaardeerde Europese aandelen

Door Redactie op 19 juli 2022 09:00 | Views: 13.891

3 aantrekkelijk gewaardeerde Europese aandelen

Maandelijks komt Morningstar met een overzicht van de aantrekkelijkst gewaardeerde Europese aandelen van het moment, afkomstig uit de Morningstar European Market Large Mid Cap Index. We pikken er 3 nieuwkomers uit.

De lijst is volgens Morningstar niet bedoeld als modelportefeuille, maar meer ter inspiratie voor beleggers die op zoek zijn naar interessante Europese aandelen die onder hun fair value noteren. 

In de European Market Large Mid Cap Index is gezondheidszorg relatief gezien de duurste sector, met een korting van 10% ten opzichte van de fair value die Morningstar ervoor berekent. Cyclische Consumentengoederen is de goedkoopste sector, die kent een korting van 31%.

In juli is een aantal nieuwkomers op de lijst verschenen. De volgende drie pikken we eruit:

BASF

Deze Duitse multinational is het grootste chemieconcern ter wereld. De portfolio van BASF is aan het verschuiven in de richting van speciaalchemie en activiteiten op maat. Dit moet de pricing power verhogen en de cyclische gevoeligheid verminderen.

Verder zijn kostenbesparingsprogramma’s altijd goed uitgevoerd, en dat geeft volgens Moningstar vertrouwen voor het doel om er nog eens 2 miljard van af te schaven. De kosten voor oliegerelateerde grondstoffen zijn gestegen, maar daartegenover staat het eigen Verbund-productieproces, dat sterke resultaten oplevert.

Carnival 

Het is volop zomer en vakantiereizen worden weer massaal geboekt. De passagiersaantallen en de omzet van cruise-aanbieder Carnival, met een notering aan de Londense beurs, groeien sneller dan analisten hadden verwacht.

De vloot is gestroomlijnd tijdens de coronapandemie en dat betaalt zich nu uit. Het leidt tot meer efficiëntie en lagere kosten bij gelijke aantallen, weet Morningstar. Azië-Pacific blijft een veelbelovende groeimarkt; er zijn daar veel nieuwe consumenten die de komende jaren de markt zullen gaan betreden.

Engie

De Franse energiereus Engie produceert en distribueert elektriciteit en aardgas. Het bedrijf kondigde medio 2020 een strategische herziening aan. Die heeft waarde toegevoegd, wat de verkopen van de belangen in Suez en Equans al hebben bewezen.

Op lange termijn kan het nutsbedrijf zijn gas-assets omvormen naar assets op het gebied van waterstof. Engie is bovendien goed gepositioneerd om te profiteren van de stijgende energieprijzen in Europa, dankzij de vele stuwdammen die Frankrijk telt voor energie uit waterkracht.

Lees meer: Saai is weer sexy: stabiele bedrijven voor onstuimige tijden

Meld u aan voor de Belegger.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.