2 aantrekkelijk gewaardeerde aandelen volgens Morningstar

Door Belegger.nl op 18 augustus 2022 08:40 | Views: 16.287

2 aantrekkelijk gewaardeerde aandelen volgens Morningstar

Iedere maand bekijkt Morningstar welke aandelen uit de Morningstar Global Markets Large-Mid Cap Index en de Morningstar European Market Large-Mid Cap Index het aantrekkelijkst gewaardeerd zijn. We pikken er een uit beide lijsten.

Zoals vaker aangegeven zijn de overzichten niet bedoeld als modelportefeuille, maar meer ter inspiratie en als ideeëngenerator voor beleggers die op zoek zijn naar interessant geprijsde aandelen, verdeeld over verschillende sectoren.

Volkswagen

Uit de lijst met Europese namen selecteren we het aandeel Volkswagen. Een sterk punt van de Duitse autofabrikant is het feit dat het conservatief gefinancierd is. Daardoor is het bedrijf goed gepositioneerd om de naweeën van de pandemie en het schreeuwende tekort aan chips te doorstaan.

Daarnaast is Volkswagen aanwezig in veel markten wereldwijd en dat voorkomt afhankelijkheid van bepaalde regio’s. Het biedt bovendien groeikansen, omdat opkomende markten harder groeien dan de gevestigde. Ook het brede aantal modellen dat Volkswagen aanbiedt spreekt in het voordeel van het concern. Het gaat van gezinswagens tot ultra-luxe wagens en bedrijfswagens. Dat vermindert de afhankelijkheid van marktsegmenten. 

IEX-analist Martin Crum is ook positief over het aandeel, hoewel hij op korte termijn wat voorzichtiger is geworden. Maar: "Het concern kan de almaar oplopende ontwikkelingskosten spreiden over veel meer auto’s dan bijvoorbeeld BMW en Mercedes en verdient daarmee een premie." Bekijk hier de volledige IEX Premium-analyse van Volkswagen.

TSMC

Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) beschikt over belangrijke concurrentievoordelen. Neem het schaalvoordeel; daardoor is de chipfabrikant in staat om hogere marges te behalen dan rivalen. TSMC kan hogere prijzen vragen voor de zeer geavanceerde technologie die het biedt. Natuurlijk proberen concurrenten bij te komen, maar de voorsprong is groot.

Ander sterk punt is de goede samenwerking met klanten, meestal internetbedrijven en datacenters, die steeds inniger wordt. Ook hierin heeft TSMC een sterkere positie dan concurrenten.

Het verhaal van IEX-techanalist Paul Weeteling sluit hierbij aan. "De komende jaren blijft de groei hoog. Het bedrijf is volledig volgeboekt dit jaar en wil 30% groeien. Klanten geven een dermate goed inzicht in de vraag dat het bedrijf deze uitspraak durft te doen, terwijl TSMC daar normaal gesproken vrij terughoudend in is. Daarbij is het concern kerngezond en is het met afstand de nummer één in het hoogste segment." Bekijk hier de volledige IEX Premium-analyse van TSMC.

Lees ook: 3 aantrekkelijk gewaardeerde Europese aandelen

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront