7 favorieten van Cathie Wood

Door Belegger.nl op 5 september 2022 09:30 | Views: 10.665

7 favorieten van Cathie Wood

Tijdens de pandemie bleek Cathie Wood een gouden hand te hebben in het selecteren van aandelen. Haar favoriete aandelen stegen enorm in waarde, het kwam zelfs voor dat de ARK Innovation ETF met meer dan 10% op één dag steeg. Momenteel zit het tegen en heeft ARK veel aan waarde ingeleverd.

Maar het favorietenlijstje van Cathie Wood is nog altijd veelbelovend. Deze aandelen kunnen nu worden opgepikt terwijl hun koersen zich op historische dieptepunten bevinden. InvestorPlace zet 7 favorieten van Wood op een rij.

    1. Nvidia
    2. General Motors
    3. Roblox
    4. Unity Software
    5. Matterport
    6. Draftkings
    7. Coinbase Global

Nvidia – aantrekkelijk instapniveau voor de langetermijnbelofte

Chipgigant Nvidia had een moeilijk tweede kwartaal waarin de groeicijfers aanzienlijk lager uitvielen dan de marktverwachtingen. Voorraadproblemen bij partners drukten op het resultaat. Bovendien hebben de dalingen in gaming en crypto-inkomsten daar ook een aandeel in.

Maar het langetermijnverhaal van Nvidia blijft stevig overeind staan. De chipgigant heeft een indrukwekkende staat van dienst en ongelooflijke vooruitzichten. Het bestrijkt veelbelovende markten, zoals autonome voertuigen, edge computing en de metaverse. Alleen al de wereldwijde markt voor grafische verwerkingseenheden (GPU's) zal tot 2027 met 33,6% groeien. Het martkaandeel van Nvidia daarin bedraagt 21%. Bovendien blijven de datacenteractiviteiten indruk maken.

General Motors – toekomst ligt in EV’s

General Motors is een van de grote namen in de automobielsector. Het heeft de voorbije jaren echter moeite gehad om zijn omzet te verhogen. GM heeft ondertussen de focus verlegd naar een volledig elektrische toekomst. De autofabrikant is van plan om helemaal van zijn oude activiteiten met verbrandingsmotoren af te stappen.

Tot 2025 wil GM meer dan 35 miljard dollar investeren in EV’s en rond 2035 zullen er alleen nog maar EV’s van de band rollen. De focus op EV's zal op lange termijn waarschijnlijk uiterst gunstig blijken voor GM-aandelen. GM kondigde onlangs aan dat het weer dividend gaat uitkeren en verhoogde zijn aandeleninkoopprogramma met maar liefst 5 miljard dollar. Bovendien worden de aandelen verhandeld tegen minder dan 0,37 keer de verwachte omzet.

Roblox – langetermijnperspectief blijft intact

Metaverse gaming bedrijf Roblox realiseerde tijdens de pandemie spectaculaire groei in het aantal abonnees en in de omzet. Nu de pandemie wegebt, neemt die rugwind af. Dat neemt niet weg dat Roblox kan profiteren het metaverse concept mainstream wordt. De cijfers van juli suggereren dat de bezorgdheid van de investeerders een beetje overdreven is.

Het bedrijf realiseerde een dubbelcijferige omzetgroei. De directe aankopen van de eigen game-valuta Robux daalden met 4%. Bijna de helft van de omzet komt uit deze boekingen, waardoor de daling een grote reden tot bezorgdheid is. Maar Roblox rapporteerde in juli een groei van 8% tot 10% in de boekingen, met een stijging van 26% in dagelijks actieve gebruikers tot 58,5 miljoen. Het aandeel is tot nu toe meer dan 60% gedaald, dat maakt het een stuk aantrekkelijker.

Unity Software – overname van IronSource betaalt zich uit

Unity Software is een platform voor het creëren van 3D-content, onmisbaar voor videogames. Deze marktleiderspositie in zijn niche heeft het bedrijf in staat gesteld om snel te groeien in de afgelopen jaren. De inkomsten zijn de afgelopen vijf jaar gemiddeld met zo’n 43% gestegen en dat heeft het aandeel goed gedaan.

De groei is de laatste tijd genormaliseerd, wat Unity aanzette om op overnamepad te gaan. IronSource is misschien wel de belangrijkste overname van de laatste maanden. De privacymaatregelen van Apple bedreigden de advertentie-inkomsten van Unity. De overname van IronSource biedt daarvoor een oplossing.  Misschien is dit wel een goed moment om Unity-aandelen op te pikken tegen een enorme korting.

Matterport – robuuste groei van het aantal gebruikers

Matterport is een specialist op het gebied van 3D kaarten. Vorig jaar steeg het aandeel sterk in populariteit, toen het via een spac een beursnotering kreeg. Van de piek in de koers van 33 dollar is nu weinig meer over. Het aandeel wordt momenteel verhandeld tegen een fractie van die prijs. Problemen met de toeleveringsketen drukken op de resultaten.

Wel steeg in het tweede kwartaal het aantal abonnees met 52% ten opzichte van het voorgaande. De 616.000 abonnees bestaan voor 90% uit gratis gebruikers, wat grote kansen biedt voor het bedrijf. Volgens de topman beschikt Matterport over een enorme orderportefeuille die in het komende kwartaal moet worden afgewerkt. Er ligt een gezond opwaarts potentieel voor de aandelen in het verschiet.

DraftKings – gokken op groei

DraftKings behoort tot de top onder de online sportwedkantoren in de VS. Het is actief in 17 staten en groeit elk jaar. Draftkings is een opmerkelijk consistent bedrijf, met een omzetgroei over de afgelopen jaren rond de 50%. Het meest recente kwartaal liet een gezonde 57% stijging van de omzet tot 466 miljoen dollar zien, waarop Draftkings de omzetverwachting voor het hele jaar verhoogde.

De legale markt voor sportweddenschappen is exponentieel gegroeid en zal in de nabije toekomst waarschijnlijk met dubbele cijfers blijven groeien. Met de robuuste groeicijfers en uitbreidingsplannen van het bedrijf blijft het aandeel dus een uitstekende gok voor de lange termijn.

Coinbase Global – na de cryptowinter komt er weer een voorjaar

Het cryptohandelsplatform Coinbase Global is een grote speler met meer dan 100 miljoen geverifieerde gebruikers. In april vorig jaar maakte het bedrijf zijn beursgang. Sindsdien heeft Coinbase het moeilijk gehad, maar doet het qua handelsvolume en gebruikersbestand nog altijd beter dan de concurrentie.

De 'cryptowinter' zorgde voor een guur klimaat, waardoor de resultaten in het tweede kwartaal opmerkelijk lager waren dan een jaar geleden. Coinbase merkt een verschuiving in klant- en marktactiviteit, gedreven door zowel macro-economische als crypto-kredietfactoren. Maar er gloort hoop. De cryptomarkten zullen niet voor altijd in het slop blijven. En zodra ze weer momentum beginnen te krijgen, zal dat ook gelden voor de aandelen van Coinbase.

Bekijk hierna: 6 speculatieve tips van Cathie Wood

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront